fbpx

Eurostar en TGV blijven opgeheven vanaf Brussel

De Thalys mag weliswaar via België weer een beperkte dienstregeling hebben maar dat geldt niet voor de TGV en de Eurostar. De TGV en Eurostar blijven tussen Lille en Brussel opgeheven. Tussen Brussel en Lille is een busdienst ingelegd.

Vanwege de problemen is de verkoop van Eurostar tickets gesloten tot en met 21 februari. Er geldt eveneens een negatief reisadvies. In de treinen die vanaf Lille Europe rijden zijn weinig plaatsen beschikbaar. Reizigers die toch met de Eurostar op pad willen, nemen in Nederland de Benelux naar Antwerpen. Vanaf Antwerpen rijdt er eens in de twee uur een trein naar Lille Flandres. Vanuit Lille Flandres gaat de route per voet in 5 minuten naar Lille Europe, vanwaar de Eurostar naar Londen vertrekt. De looproute van Lille Flandres naar Lille Europe staat duidelijk aangegeven en daarnaast is er Eurostar personeel aanwezig.
Tussen Parijs en London rijdt de Eurostar overigens wel via de normale dienstregeling. 

TGV reizigers kunnen op een zelfde manier als de Eurostar reizigers naar Lille reizen. Ook voor de TGV geldt dat er vanuit Lille slechts beperkt aantal zitplaatsen zijn. 

Het is niet bekend wanneer de TGV en de Eurostar weer vanaf Brussel gaan rijden.