fbpx

Excuses Duitse spoorwegen voor ICE-ramp 1998

03 jun 2013 14:09

De Duitse spoorwegen hebben 15 jaar na de treinramp met 101 dodelijke slachtoffers nabij het plaatsje Eschede alsnog hun excuses aangeboden. "Wij willen onze verontschuldigingen aanbieden voor het ontstane menselijk leed´´, zei hoofd van de Deutsche Bahn Rüdiger Grube maandag bij de jaarlijkse herdenking van het zwaarste treinongeluk in de naoorlogse geschiedenis van Duitsland.

Belangstellenden en slachtoffers waren bijeengekomen op de herdenkingsdag bij een nieuw gedenkteken. "We willen u graag vragen onze excuses te accepteren´´, aldus Grube. "Wij hebben zeker ook fouten gemaakt.´´ Een spreker die namens de slachtoffers optrad, bedankte Grube. "Op dit teken van menselijkheid hebben wij lang gewacht.´´ Naast de dodelijke slachtoffers vielen er bijna 90 gewonden.

Het spoorwegongeval vond plaats op 3 juni 1998, toen een ICE-hogesnelheidstrein met een snelheid van 200 kilometer per uur ontspoorde op het traject Hannover-Hamburg. De meeste rijtuigen met in totaal 300 passagiers aan boord waren volledig aan diggelen. Het ongeluk was veroorzaakt door een kapot wiel. Het is de grootste treinramp uit de Duitse geschiedenis.

(c) ANP