fbpx

Extra lange treinen rond Utrecht bij start Tour de France

30 jun 2015 13:41

NS laat komend weekeinde extra lange treinen rijden van en naar Utrecht. Vanwege de start van de Tour de France komen naar verwachting honderdduizenden mensen naar Utrecht.

De stad is voor het grootste gedeelte afgesloten voor auto´s. Mensen die toch in de afgesloten gebieden moeten zijn, hebben daarvoor een vignet nodig. Meer dan 11.000 inwoners van Utrecht hebben inmiddels zo´n vignet aangevraagd. 

NS zet behalve langere treinen ook extra treinen in. Zo rijden er extra Sprinters tussen Woerden en Utrecht Centraal. Deze treinen stoppen allemaal op Utrecht Terwijde en Utrecht Leidsche Rijn. Op het traject Veenendaal – Utrecht – Breukelen v.v. gaat vier keer per uur een Sprinter rijden. De Sprinter Tiel – Utrecht Centraal stopt ook op Utrecht Lunetten.

ProRail stelt werkzaamheden op het spoor rond Utrecht Centraal uit tot na het weekeinde van de start van de Tour de France. Tijdens het weekeinde van de Tour staan extra storingsploegen klaar om storingen op het spoor zo snel mogelijk te verhelpen. Bij stations en viaducten waar het peloton onderdoor rijdt, lopen opsporingsambtenaren. Zij moeten voorkomen dat toeschouwers op viaducten klimmen om goed uitzicht te hebben.

Zaterdag 4 juli begint de Tour de France met een tijdrit in Utrecht. Die eerste etappe speelt zich voor een belangrijk deel af rond het Centraal Station, aan de zijde van de Jaarbeurs. Zondag 5 juli start de tweede etappe in Utrecht. Finishplaats is Neeltje Jans. Daarna verlaat de Tour Nederland.

(c) ANP