fbpx

Extra openbaar vervoer vanwege vaccinatie

Op 237 locaties door het hele land worden deze week naar schatting een miljoen kinderen gevaccineerd tegen de Mexicaanse griep. Om alle mensen naar de inent locaties te kunnen vervoeren wordt er op sommige plekken extra openbaar vervoer ingezet. 

In Amsterdam zullen naar schatting van de gemeente honderdduizend mensen gevaccineerd worden. De vaccinatie vindt in Amsterdam plaats in de RAI. Openbaarvervoerbedrijf GVB zet extra trams en metro´s in en Connexxion pendelbussen. Het GVB roept ouders op buggy´s en kinderwagens zo veel mogelijk thuis te laten. 

Ook andere gemeentes zorgen voor extra openbaar vervoer. Bijvoorbeeld de gemeente Woerden, die gratis pendelbusjes inzet tussen NS station woerden en sporthal Snellerpoort, waar de vaccinatie plaats vindt.  Ook in Delft rijden er gratis pendelbussen tussen station NS en sporthal de Brasseskade, die normaal niet per OV bereikbaar is. Vanuit het westland rijden er eveneens (op 26 en 27 november) 4 tot 6x per uur een gratis pendelbus naar Rijswijk. Vergelijkbaar initiatief is er in Baarn, waar er een pendelbus rijdt naar Soest. Ook op tal van andere plaatsen rijden er pendelbussen.