fbpx

Fast Ferry van RET trekt record aantal reizigers

30 jul 2014 15:01

De Fast Ferry trekt dit jaar een recordaantal reizigers. Het eerste halfjaar reisden 25.000 mensen met het schip, vorig jaar waren dat er in dezelfde periode 17.000. De Fast Ferry trekt veel toeristen die de omgeving van de tweede Maasvlakte willen ontdekken.

Dankzij het mooie weer dit voorjaar maakten veel fietsers en wandelaars gebruik van de Fast Ferry om dit gebied te bereiken. Nu de zomervakantie in de regio Rotterdam begonnen is, verwacht de RET nog meer reizigers op de Fast Ferry. Daarbij krijgen RET-reizigers tot 10 augustus €1,50 korting bij inlevering van 10 OVMiles. Wie nog geen OVMiles spaart kan zich gratis aanmelden en krijgt direct 50 OVMiles. Een OV-chipkaart is vereist.

De Fast Ferry vertrekt vanuit Hoek van Holland en vaart naar de Maasvlakte. Het schip legt ook aan in de Pistoolhaven (Europoort) en de Scheurhaven op de Landtong van Rozenburg. Tijdens de overtocht vaart het schip tussen de grootste zeeschepen op weg naar Rotterdam of verre bestemmingen. Bij de halte ‘Landtong’ ligt een ruig, duinachtig gebied met vogels, bloemen, planten en soms ook zeehonden.

De Fast Ferry vertrekt vanuit de Berghaven, op loopafstand van het NS-station Hoek van Holland. Doordeweeks is de eerste vaart om 6.06 uur. Het schip vaart elk uur en de laatste vaart is om 19.06 uur.