fbpx
Foto: Stefan Verkerk

Flixbus kondigt lancering binnenlandse intercitybus aan

18 nov 2015 13:37

Het Duitse Flixbus lanceert komende dinsdag (24 november) tijdens een persconferentie het het allereerste nationale intercitybusnetwerk in Nederland. Eerder werd al bekend dat Flixbus bussen wil laten rijden tussen Groningen – Eindhoven en Enschede – Eindhoven.

Het bedrijf wil ook andere routes starten, welke dat zijn wordt volgende week bekend gemaakt. Ook wordt dan duidelijk wanneer de binnenlandse bussen precies gaan rijden. Tijdens de persconferentie zal het bedrijf de nieuwe bussen presenteren. Er rijden nu dagelijks al tientallen bussen van Flixbus in Nederland, die vervoeren internationale reizigers naar Duitsland, Frankrijk, België, Oostenrijk en Tsjechië.

De bus zou een concurrent kunnen worden voor de trein, al lijkt dat voorlopig nog onwaarschijnlijk. NS zegt niet tegen de bussen te zijn, maar wil wel graag in gesprek met de aanbieders en overheden. “Om te kijken hoe de snelbus een positieve bijdrage kan leveren aan het bestaande openbaar vervoer voor heel Nederland”, verklaarde NS eerder in een reactie.

Reizigers maken dagelijks ruim 1,1 miljoen ritten met de trein. Dat zal door de introductie van de intercitybus niet plotseling fors dalen, denkt redacteur Hildebrand van Kuijeren van Treinreiziger.nl. “De intercitybus zal het vooral goed doen op verbindingen waar er geen goede of rechtstreekse treinverbinding is. In Nederland kun je dankzij acties met NS-dagkaarten vrij voordelig in de daluren met de trein. Daardoor wordt het moeilijk om op prijs te concurreren. Studenten reizen bovendien vaak gratis met de trein”, legt hij uit. Volgens de redacteur is het goed dat de reiziger nu meer mogelijkheden krijgt om te reizen.