fbpx
Foto: Stefan Verkerk

Flixbus vervoert 600.000 Nederlandse reizigers tijdens zomer

14 sep 2016 10:25

In de maanden juni, juli en augustus heeft Flixbus 600.000 reizigers van, naar of in Nederland vervoert. In 2015 waren dat er nog 300.000. De forse groei is mede te verklaren doordat het aanbod ook enorm gegroeid is.

Maar volgens Flixbus is dat niet de enige reden. “We bereiken nu ook nieuwe doelgroepen. Daardoor zijn onze bussen voller dan vorig jaar” zegt Flixbus woordvoerder Rosa Donat. Tijdens feestdagen of vakanties is de vraag extra groot. “We mogen niet zomaar extra bussen inzetten, maar we kunnen dan soms wel meer capaciteit creëeren door een dubbeldekker in te zetten” legt Donat uit. Vooral op de trajecten naar Brussel en Parijs zijn de FlixBus-zitplaatsen veelgevraagd.

Vorig jaar zomer was het nog niet mogelijk om een rit binnen Nederland te maken. Dat is nu wel mogelijk. Hoeveel reizigers dat doen, wil Flixbus niet zeggen. “Dat is bedrijfsgevoelige informatie. De meeste bussen rijden nu door naar buitenlandse bestemmingen”.

Het netwerk van het Duitse bedrijf groeit nog steeds. Er komen niet alleen nieuwe lijnen bij, aan bestaande lijnen worden soms ook stops toegevoegd. Zo is Drachten nu ook aangesloten op het netwerk van Flixbus. Het bedrijf mag echter geen reizigers vanuit Drachten die Groningen als eindbestemming hebben meenemen. Op het traject Drachten – Amsterdam maken binnenlandse reizigers veelvuldig gebruik van de bus.

Ook Roermond is op het netwerk toegevoegd, vanuit die plaats rijden er bussen naar Duitsland en Brussel. Voorheen had DB daar een IC-bus rijden, maar die lijn werd opgeheven. Ook nieuw is de buslijn Amsterdam – Zürich, die eveneens door binnenlandse reizigers gebruikt mag worden. Bijvoorbeeld vanuit Amsterdam, naar Eindhoven en Valkenswaard.

Vanuit Nederland rijden er nu rechtstreekse bussen van Flixbus naar België, Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland, Duitsland, Tsjechië, Denemarken, Oostenrijk en Groot-Brittannië.