fbpx

FNV Bouw: Snel nieuwe acties bij spooronderhoud

05 feb 2013 12:24

De komende twee weken zal het personeel dat spooronderhoud uitvoert regelmatig actie voeren. Dat hebben FNV Bouw en FNV Bondgenoten aangekondigd. Spoorwerkers voerden al actie in de nacht van zondag op maandag. Toen werd er gestaakt bij onderhoudswerkzaamheden in Breda en Tilburg. Een nacht eerder werd al gestaakt bij spooronderhoud in Amersfoort. 

De komende stakingen worden verdeeld over de verschillende werkgevers in het spooronderhoud. Een woordvoerder van FNV Bouw zegt dat de bond weer met de werkgevers om tafel gaat als zij met een beter bod komen. "Wij hebben tot nu toe nul reacties mogen ontvangen van de werkgevers."

Werknemers leggen veelal ´s nachts het werk neer om meer loonsverhoging en garantie van werkgelegenheid af te dwingen. De werkgevers zijn in hun ogen nog niet met een bevredigend bod gekomen. De bonden willen treinreizigers zo veel mogelijk ontzien.

FNV Bouw en CNV Vakmensen stelden bedrijven als BAM Rail en Strukton Rail eerder een ultimatum dat woensdag afliep. Die middag boden werkgevers een loonsverhoging van 1,35 procent. "Te laag", zegt de woordvoerder van FNV Bouw. "Het verschil met de tweeënhalf procent die wij willen is gewoon te groot. Bovendien: er is ruimte voor meer. We snappen niet dat de werkgevers niet van die ruimte gebruikmaken."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *