fbpx
(c) EQRoy / shutterstock

FNV wil actieplan van NS vanwege coronavirus

26 feb 2020 14:56

FNV Spoor wil dat de NS met een actieplan komt vanwege het “oprukkende nieuwe coronavirus”. In het noorden van Italië is bij meer dan 350 mensen het virus vastgesteld.

De FNV is bang dat het via de internationale trein naar Nederland kan komen.Een NS-medewerker heeft bij FNV aangegeven dat de verspreiding van het virus snel kan gaan in een trein, omdat de ventilatiesystemen van de hele trein met elkaar verbonden zijn.

Volgens FNV zijn werknemers van de NS bezorgd dat zij besmet raken doordat er veel mensen tegelijk worden vervoerd. Medereizigers en NS-medewerkers lopen het risico besmet te raken als een persoon aan boord het virus heeft, aldus de vakbond.

(c) ANP

0 0 stemmen
Artikel waardering
6 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Roald
4 jaren geleden

Voor die paar vakbondsleden die er nog zijn: ik zou me best gepikeerd voelen als niet NS-medewerker. U doet er niet toe volgens de FNV.

P.S. waar hebben ze het over, blijf bij je leest.

Srb
4 jaren geleden
Antwoord aan  Roald

Want jij hebt verder geen belangenorganisatie die namens jou kan spreken? Want jij hebt zelf niet het vermogen om zelf informatie in te winnen en/of alert te zijn?

Moeilijk doen om het moeilijk doen 😀

Poezenbeest
4 jaren geleden

Ik vraag me af hoe ze er bij komen dat de ventilatiesystemen van ‘de hele trein’ met elkaar verbonden zijn. Gaat al niet op bij getrokken treinen of bij gekoppelde stellen.

Willem van den Berg Heerenveen
4 jaren geleden

Als je 2 meter afstand houdt van hoestende mensen zit je doorgaans safe. Een virus door de lucht komt niet ver. Is het risico niet gelegen in de dichte onderlinge nabijheid van reizigers in vooral volle treinen?

Johan
4 jaren geleden

Dat, en als er een besmetting wordt vastgesteld bij iemand, gaat de GGD na bij wie die persoon in de buurt is geweest, om die mensen ook te kunnen controleren. Als de zieke dan de afgelopen week een paar keer in een sardientjestrein heeft gestaan … veel succes om die medereizigers op te sporen.

Hugo
4 jaren geleden

Het Coronavirus is überhaupt geen virus wat zich via de lucht kan verspreiden, die opmerking over het ventilatiesysteem is dus volledig nutteloos.