fbpx
(c) EQRoy / shutterstock

FNV wil actieplan van NS vanwege coronavirus

26 feb 2020 14:56

FNV Spoor wil dat de NS met een actieplan komt vanwege het “oprukkende nieuwe coronavirus”. In het noorden van Italië is bij meer dan 350 mensen het virus vastgesteld.

De FNV is bang dat het via de internationale trein naar Nederland kan komen.Een NS-medewerker heeft bij FNV aangegeven dat de verspreiding van het virus snel kan gaan in een trein, omdat de ventilatiesystemen van de hele trein met elkaar verbonden zijn.

Volgens FNV zijn werknemers van de NS bezorgd dat zij besmet raken doordat er veel mensen tegelijk worden vervoerd. Medereizigers en NS-medewerkers lopen het risico besmet te raken als een persoon aan boord het virus heeft, aldus de vakbond.

(c) ANP

6 gedachten aan “FNV wil actieplan van NS vanwege coronavirus”

 1. Roald schreef:

  Voor die paar vakbondsleden die er nog zijn: ik zou me best gepikeerd voelen als niet NS-medewerker. U doet er niet toe volgens de FNV.

  P.S. waar hebben ze het over, blijf bij je leest.

  1. Srb schreef:

   Want jij hebt verder geen belangenorganisatie die namens jou kan spreken? Want jij hebt zelf niet het vermogen om zelf informatie in te winnen en/of alert te zijn?

   Moeilijk doen om het moeilijk doen 😀

 2. Poezenbeest schreef:

  Ik vraag me af hoe ze er bij komen dat de ventilatiesystemen van ‘de hele trein’ met elkaar verbonden zijn. Gaat al niet op bij getrokken treinen of bij gekoppelde stellen.

 3. Willem van den Berg Heerenveen schreef:

  Als je 2 meter afstand houdt van hoestende mensen zit je doorgaans safe. Een virus door de lucht komt niet ver. Is het risico niet gelegen in de dichte onderlinge nabijheid van reizigers in vooral volle treinen?

  1. Johan schreef:

   Dat, en als er een besmetting wordt vastgesteld bij iemand, gaat de GGD na bij wie die persoon in de buurt is geweest, om die mensen ook te kunnen controleren. Als de zieke dan de afgelopen week een paar keer in een sardientjestrein heeft gestaan … veel succes om die medereizigers op te sporen.

 4. Hugo schreef:

  Het Coronavirus is überhaupt geen virus wat zich via de lucht kan verspreiden, die opmerking over het ventilatiesysteem is dus volledig nutteloos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *