fbpx

Fotoverslag dagkaartactie

24 aug 2010 16:07

Vorige week maandag hadden wij de actie dagkaart in ruil voor een foto. Iedereen die niet aan de actie heeft meegedaan, baalt waarschijnlijk. We hebben er namelijk voor gekozen om iedereen die meedeed een dagkaart cadeau te doen.

Alhoewel de actie nu voorbij is, zijn foto´s altijd welkom. Zeker als ze actualiteit hebben, of in de toekomst goed bruikbaar zijn bij de actualiteit. Iedereen die alsnog een foto wil insturen kan dat doen naar [email protected].

De foto-actie leverde veel leuke foto´s op. Met name veel foto´s met hogesnelheidstreinen. Maar ook foto´s van de winter en de rails kwamen binnen. Hieronder is een selectie te zien.

Deze week heeft treinreiziger.nl overigens een nieuwe actie. Niets met foto´s, maar wel met Twitter. Lees meer over de gratis treintickets naar Berlijn.


Drukte op Lage Zwaluwe 
Foto gemaakt door: Rob de Veld
Omschrijving:  De foto is gemaakt ergens in het najaar van 2009. Wegens werkzaamheden reden er geen treinen tussen Lage Zwaluwe – Roosendaal / Breda. Door de werkzaamheden begonnen en eindigden diverse treinen op Lage Zwaluwe. Rob stuurde deze foto in omdat het een bijzonder plaatje is van de overvolle dubbeldekkers op dat normaal rustige stationnetje.

 


Fyra V250 – door Sharon Huls
Foto gemaakt door: Sharon Huls / www.kialna.nl
Omschrijving: de foto is gemaakt te Watergraafsmeer. 


Fyra V250 – door Stefan Verkerk (2 foto´s)
Foto´s gemaakt door: Stefan Verkerk www.stefanverkerk.nl.
Omschrijving: Twee foto´s in de categorie hogesnelheidslijn/-trein en infrastructuur. Vooral de foto van de  Fyra bij de spoorbrug bij Zwolle is daarvan een bijzondere combinatie.

 


Fyra V250 door Rob de Veld
Foto gemaakt door: Rob de Veld
Omschrijving: Deze foto is gemaakt begin 2010 tijdens een bezoekje aan Nedtrain Watergraafsmeer, waar dit stel op bezoek was voor testritten in ons land. 
 

 


Thalys (2 foto´s)
Gemaakt door: Rob de Veld
Omschrijving: De de eerste foto is gemaakt in het najaar van 2009. Wegens een kapotte bovenleiding moesten de Thalys-reizigers erg lang wachten op vertrek naar België. Tegenwoordig is de Thalys niet meer bij Roosendaal te zien. 
De tweede foto is gemaakt op 1 augustus 2010, te Paris gare du Nord.

 

Diverse foto´s van Patrick Hinderink
Meer foto´s van Patrick zijn te zien op www.sporenrondalkmaar.nl


DDR tijdperk
Wim Hoek stuurt een foto in van een een opgepoetste trein uit de DDR-tijd die daar de ‘Deutsche Reichbahn’ heette. De foto’s zijn genomen op het prachtige kopstation van Leipzig Hbf.


EuroCity naar Italië
Gemaakt door: J. Zwoferink
De foto is gemaakt te Brixlegg op 10-8-2010.  Een ES64F4 voor een EuroCity naar Italië.


ICE-T
Foto gemaakt door: J. Zwoferink
Deze foto is gemaakt te Jenbach op 7-8-2010. Het betreft  ICE-T als ICE 108 van Innsbruck naar Berlijn. 

 


Moerdijkbrug en de IJsselbrug (2 foto´s)
Gemaakt door: Rob de Veld
Bovenste foto: Moerdijkbrug, onderste foto de IJsselbrug bij Westervoort, genomen vanuit de cabine van een LINT treinstel. 


Vertraging
Gemaakt door: Paul van der Zwan
Paul van der Zwan had met het gezin een leuke trip gemaakt naar de Belgische kust. Op de terugweg moest hij helaas rekenen op vertraging.


Dordrecht bij nacht
Gemaakt door: Rob de Veld


In de trein
Gemaakt door: Marcel Kouwenhoven
Marcel maakte de foto op 5 augustus 2010 in een Regional Express van München naar Garmisch-Partenkirchen. Op deze regenachtige maakte hij met een Bayern-ticket een rondreis van Wertach-Haslach, via Kempten, München, Garmisch-Partenkirchen en Reutte in Tirol naar de camping naast station Wertach-Haslach.Winterweer (2 foto´s)
Gemaakt door: Iréne Bas
Tijdens de winterproblemen in december, verliep de reis voor Iréne ook niet zonder problemen. Tijdens haar reis maakte ze deze twee foto´s om een sfeerimpressie te geven van haar reis.