fbpx

Fotowedstrijd We love Rail: Railforum zoekt de mooiste spoorfoto’s

29 mrt 2021 14:29

Railforum, het kennisnetwerk van de ov-sector, organiseert in het kader van het Europees jaar van het Spoor een fotowedstrijd. De vijf winnende inzendingen worden beloond met vijfhonderd euro en kunnen in verschillende media, waaronder Treinreiziger.nl, worden geplaatst.

Dat vandaag de fotowedstrijd wordt gelanceerd is niet toevallig want ook vandaag wordt de officiële aftrap gegeven van het Europees jaar van het spoor. De wedstrijd kent vijf verschillende categorieën: we love rail, connecting people, railcargo, ov-job en abstract.

Deelname is kosteloos en iedereen kan foto’s inzenden. De foto’s dien je zelf gemaakt te hebben, beeldbewerking is toegestaan. Je kunt maximaal vijf foto’s per persoon insturen. De foto’s moeten uiterlijk 29 mei 2021 ingestuurd zijn naar info@railforum.nl. Als het bestand groter is dan 4 MB kun je WeTransfer gebruiken. De jury bestaat uit het Railforum-bestuur. Hier lees je alle spelregels.

8 gedachten aan “Fotowedstrijd We love Rail: Railforum zoekt de mooiste spoorfoto’s”

 1. Mark schreef:

  Wel vage categorieën. In Nederlands wellicht duidelijker. Zeker de laatste categorie is mij erg onduidelijk waar ik aan moet denken.

  1. Mike schreef:

   Abstract is ook gewoon een Nederlands woord. Oftewel een abstracte foto van iets wat met spoor te maken heeft.

   1. Ben schreef:

    sterker nog: abstract is de enige categorie die in het Nederlands is verwoord.

   2. Hildebrand (Treinreiziger.nl) schreef:

    Wellicht is het een abstracte term, waar niet iedereen zich een voorstelling bij kan maken wat er precies bedoeld wordt. 😉

 2. Johan schreef:

  “jaar van het spoor”

  Het is inderdaad niet te waarschijnlijk dat we dit jaar nog terug óp het spoor krijgen, ja.

 3. Baardstaart schreef:

  Het jaar dat treinen meer aan de buitenkant dan aan de binnenkant bekeken worden. Door de “kekke mode ziekte” waar we al een jaar lang last van hebben.

  1. PJV schreef:

   Jij bent vast erg gezellig tijdens feestjes als die ooit weer zijn toegestaan

 4. Arjan Krabbenbos schreef:

  Altijd leuk die quizen , je leert er altijd van en het is een leuke groepsactiviteit. Vorig jaar februari 2020 de eerste en thans nog laatste Stoomquiz meegemaakt bij NVBS Centraal te Amersfoort. Moeilijke vragen, waar ik niet veel van wist, vanwege die technische kennis die daar bij hoort. Gelukkig heeft een vriend van mij zijn eerste prijs in de wacht gesleept: De Poedelprijs! Wel een mooi boekje over allerlei stoomlocomotieven in kleur! Ik was toen door het dolle heen, dat ik hem een prijs zag winnen! Mijn dag kon niet meer stuk!
  Maar de Railquiz bij NVBS Centraal in dat zelfde Amersfoort ben ik veel meer bedreven in. Ik won in 2016 en 2019 samen als team Rotterdam deze variabele vragenrondes over spoor in binnen en buitenland. Afgelopen jaar november 2020 mochten we de quiz weer organiseren , maar door Covid 19 ging dat helaas niet door! Hopelijk kunnen we het dit jaar wel weer organiseren en de vragen voor dat spel liggen al geruime tijd te wachten op onze komende organiserende ronde! ook met de fotowedstrijd van railforum heb ik wat mooie foto’s doorgestuurd, hopelijk met de eerste prijs als beloning straks! Als we straks allen tweemaal gevaccineerd zijn en op reis mogen dan ga ik weer een rondje Interrailen! Afgelopen jaar, 2020, viel dat in het water helaas door die Corona, in 2019 was het mijn eerste keer. Toen ben ik samen met een vriend via Luxemburg, Frankrijk en door Zwitserland naar Italië gegaan. Terug ging de reis via een andere route door Zwitserland en Duitsland en België weer naar huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *