fbpx

Frequentie Thalys per december opnieuw omhoog

Vanaf 15 december verzorgt Thalys op doordeweekse dagen nog een extra heen- en terugreis op het traject Amsterdam – Brussel. Eerder werd de uitbreiding met twee treinen vanaf 7 oktober al aangekondigd.

Vanaf half december kan Thalys verder aan de vraag van reizigers, NS en NMBS voldoen op het traject Amsterdam – Brussel. De tickets voor deze extra verbinding zijn vanaf 15 september 2013 te koop via thalys.com, nsinternational.nl, in stations en in reisbureaus.

Op dit moment rijdt de Thalys 9 tot 10 keer per dag via Brussel naar Parijs. Vanaf oktober rijden er tot 12 Thalys-treinen per dag tussen Amsterdam en Brussel, in december worden dat er maximaal 13 per dag. Op werkdagen biedt Thalys de hoogste frequenties, met name op vrijdagen. Op zaterdag blijft de frequentie relatief laag. Dat komt volgens een woordvoerder omdat er dan minder vraag is.

Frequenties vanaf 15 december 2013 Amsterdam > Brussel Brussel > Amsterdam
Maandag t/m donderdag 12x per dag 12x per dag
vrijdag 13x per dag 13x per dag
zaterdag 8x per dag 8x per dag
zondag 11x per dag 10x pe rdag

Doordat de Thalys vaker gaat rijden, worden er ook meer goedkope treinkaartjes beschikbaar. De tariefvoorwaarden blijven ongewijzigd. Een enkeltje naar Brussel is verkrijgbaar vanaf 29 euro. De reis vanuit Amsterdam duurt slechts één uur en 50 minuten.  Reserveren blijft voor de snelle trein verplicht.

Het is voor het eerst dat Thalys treinen laat rijden die niet van of naar Frankrijk gaan. "Dat komt door de omstandigheden met de Fyra" zegt een woordvoerder. De Fyra rijdt sinds januari niet meer naar Brussel en zal daar ook nooit meer terugkeren. Naar Parijs wordt de frequentie niet aangepast.