fbpx

Fyra Breda – Rotterdam vanaf 15 december toeslagvrij

01 nov 2013 20:56

NS International gaat de toeslag tussen Breda en Rotterdam per 15 december 2013 af te schaffen. Dat blijkt uit een adviesaanvraag van de vervoerder aan het Locov. Consumentenorganisaties hebben positief gereageerd op het voornemen.

Al langer was bekend dat de trein tussen Breda en Rotterdam per 2015 toeslagvrij zou worden. Tussen Schiphol en Amsterdam werd de toeslag begin dit jaar afgeschaft. Tussen Rotterdam en Schiphol blijft de toeslag gewoon bestaan. Reizigers met een ov-chipkaart kunnen op dit traject straks de toeslag op het perron via een toeslagzuil opwaarderen.

Ook over deze ontwikkeling hebben reizigersorganisaties positief gereageerd. "Wij vinden het wel noodzakelijk dat de toeslagzuil zich door plaatsing en uiterlijk duidelijk onderscheidt van de andere in- en uitcheckpunten. Reizigers moeten niet in verwarring kunnen raken over de functie van de verschillende kaartlezers, zoals het geval is op stations met meerdere vervoerders", stellen de reizigersorganisaties in hun advies.

Het Fyra Toeslag Trajectmaandabonnement blijkt nauwelijks gebruikt te worden, schrijft NS International. Deze zal daarom verdwijnen. Reizigers kunnen in 2014 een Traject Vrij abonnement gebruiken.