fbpx

Fyra klaar voor hogere frequentie

30 sep 2010 14:34

Vanaf maandag zal de Fyra tussen Amsterdam en Rotterdam twee keer per uur gaan rijden. In de eerste week geldt er een speciale aanbieding: bij aankoop van een enkele reis voor Fyra kan men gratis retour reizen. Woensdag werd de hogere frequentie alvast getest. 

Sinds de start in september 2009 hebben 500.000 mensen gereisd met Fyra. Tot nu toe reed de trein slechts 1 keer per uur, maar daar komt maandag verandering in. Met de hogere frequentie hoopt NS International meer reizigers te trekken.

Miljoenenverlies
Op dit moment leid NS International een miljoenenverlies met de Fyra. Als alle 500.000 mensen een toeslag van 7,40 euro betaald zouden hebben (bedrag toeslag enkele reis), dan zou de Fyra 3,7 miljoen omzet opleveren. Terwijl de concessievergoeding ongeveer 60 miljoen euro bedraagt (prijspeil 2000). Op termijn gaat de concessievergoeding zelfs omhoog naar 150 miljoen euro.

Positief
Toch is NS International positief over de Fyra. Linda Schulte, Hoofd Marketing NS International: “We zien dat vooral forenzen hun weg hebben gevonden naar Fyra. Zij winnen 40 minuten per dag aan reistijd als ze heen en terug reizen met Fyra. De spitstreinen zijn behoorlijk vol en we zijn dan ook blij dat we onze klanten nu twee treinen per uur aan kunnen bieden.”

Speciaal aanbod
Om kennis te maken met de hogere frequentie is er een speciaal aanbod van 4 tot en met 10 oktober: bij aankoop van een enkele reis voor Fyra kan met heen- en weer met dat enkeltje. Deze actie is ook geldig op de Superdiscount, het voordeligste tarief van Fyra. Jaarkaarthouders, die zonder toeslag met de Fyra mochten, mogen dat vanaf 4 oktober niet meer. Zij zullen een maandtoeslag moeten aanschaffen.

Test
Woensdag werd de hogere frequentie al getest. "Tijdens een generale repetitie komen er altijd aandachtspuntjes aan het licht. Dat gold ook voor deze test." Veel reizigers werden woensdag verrast door de hogere frequentie. 

Dienstregeling
Fyra rijdt 32 keer per dag, de eerste trein vertrekt om 05.56u vanaf Amsterdam en om 06.23u vanaf Rotterdam. De laatste Fyra vertrekt om 22.26u uit Amsterdam en om 22.53u uit Rotterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *