fbpx

Fyra vanaf april via de HSL naar Breda

08 dec 2010 15:25

Fyra gaat vanaf 4 april 2011 naar Breda rijden. Daarmee komen Amsterdam en Breda op iets meer dan een uur reizen van elkaar te liggen. De aansluiting had eigenlijk al in 2010 gerealiseerd zullen worden, maar dat lukte niet vanwege problemen. De toeslag die reizigers tussen Amsterdam en Breda moeten gaan betalen, wordt in maart bekend.

Maarten Spaargaren, commercieel directeur NS International: “Vanaf 4 april gaat een lang gekoesterde wens van klanten en NS International in vervulling. Door zonder overstap via de hogesnelheidslijn tussen Amsterdam en Breda te reizen kunnen zij minimaal 35 minuten winnen op hun reistijd. Dat brengt mensen dichter bij elkaar en stelt hen in staat efficiënter met hun tijd om te gaan. We zijn er van overtuigd dat aansluiting van Breda op de HSL voorziet in een belangrijke behoefte van onze klanten”.

Vaker in het weekend
Fyra rijdt sinds oktober ieder half uur, en vanaf volgende week ook in het weekend twee keer per uur. Tot april rijdt de Fyra elleen tussen Amsterdam en Rotterdam.

Thalys
Vanaf aanstaande zondag (12 december) verhoogt ook Thalys opnieuw de frequentie. Het aantal treinen tussen Amsterdam en Parijs gaat naar 10 treinen per dag. Sinds Thalys via de HSL rijdt is het aantal reismogelijkheden het afgelopen jaar verhoogd van 7 naar 10 treinritten per dag.