fbpx

Geen Syntus bussen in Gelderland

07 dec 2012 12:27

De Syntus-bussen rijden in Gelderland tot nader order niet. Dit is het gevolg van hevige sneeuwval en de onveilige situatie op de weg. Omwille van de veiligheid zijn alle bussen van de weg gehaald. De Syntus-bussen in Overijssel rijden wel, maar met vertraging.

Voorlopig blijft de sneeuw in Gelderland vallen. Het is daardoor onduidelijk wanneer de bussen kunnen rijden. Het vervoersbedrijf houd de actuele situatie in de gaten.

Update: Inmiddels is het busverkeer van Syntus in Gelderland weer op gang gekomen.

In andere regio´s rijden de bussen in het algemeen wel, maar met vertraging. Enkele Connexxion-bussen rond Arnhem kunnen echter niet rijden. De Arriva-buurtbussen konden vrijdagmorgen in Noord-Brabant niet rijden. Deze problemen zijn inmiddels weer verholpen. Ook de grootste problemen rond Rotterdam en de Hoeksche Waard zijn voorbij. Daar bedroeg de vertraging aanvankelijk tot 45 minuten, nu is dat afgenomen tot minder dan 15 minuten.

De buurtbussen van Arriva in Rivierenland rijden niet. Hermes/Connexxion meldt de meeste vertragingen rond Arnhem en rond Eindhoven. In overeige regio´s blijft de vertraging vaak beperkt tot 10 minuten.