fbpx

Geen treinen door werkzaamheden tijdens bloemencorso

30 apr 2014 14:45

Tijdens het Bloemencorso Bollenstreek rijden er geen treinen tussen Haarlem en Voorhout. Dat komt doordat ProRail komend weekend aan het spoor werkt. Op het evenement komen jaarlijks honderdduizenden bezoekers af.

Zaterdag 3 mei is het weer zo ver, praalwagens versiert met bloemen trekken van Noordwijk aan Zee via Sassenheim, Lisse, Hillegom en Heemstede naar Haarlem. Vorig jaar trok het evenement ruim 800.000 bezoekers. Een klein deel daarvan komt normaal per trein. Dit jaar is dat veel moeilijker, omdat er 3 en 4 mei geen treinen rijden tussen Voorhout en Haarlem.

Reizigersorganisatie Rover is niet blij dat er geen rekening is gehouden met het evenement. "Dit is niet de eerste keer dat werkzaamheden ongelukkig gepland zijn. We zien helaas het hele jaar voorbeelden van de bijzonder irritante werkzaamhedenplanning. Het is onbegrijpelijk dat er niet ergens een uitgebreide landelijke activiteitenagenda wordt bijgehouden" reageert een woordvoerder.

Ook het Bloemencorso had de spoorwerkzaamheden graag op een ander moment gezien. Volgens een woordvoerder komt echter een groot gedeelte van de bezoekers per bus. Spoorbeheerder ProRail wijst erop dat de werkzaamheden zijn gepland in overleg met NS. NS kan dan rekening houden met evenementen.

Volgens NS is er geen rekening gehouden met het bloemencorso omdat het evenement weinig extra treinreizigers trekt. Wel is er rekening gehouden dat de NS-bussen niet vast in het verkeer komen door het bloemencorso. De bussen rijden tijdens het evenement daarom via een alternatieve route en stoppen niet bij station Voorhout. Reizigers van en naar Voorhout reizen via Leiden. Tussen Leiden en Haarlem rijden er vier bussen per uur, die zijn circa een uur onderweg. Normaal doet de trein er een kwartier over.