fbpx

Geen treinen tijdens oudejaarsavond

31 dec 2011 11:39

Zoals gebruikelijk rijden er op oudejaarsavond vanaf 20:00 uur geen treinen meer in Nederland. Ook het overig openbaar vervoer rijdt vanaf 20:00 uur niet meer.  Vanaf 1:00 uur gaan er weer nachttreinen rijden. In sommige plaatsen rijden er ook nachtbussen.

De aangepaste dienstregeling geldt niet alleen voor de Nederlandse Spoorwegen, maar ook voor Arriva, Syntus, Connexxion en Veolia. Arriva heeft op internet een overzicht geplaatst van de laatste treinen die wel rijden. De internationale treinen rijden eveneens na 20:00 uur niet meer. De CityNightLine naar Zürich en München rijdt wel, maar vertrekt een uur eerder dan normaal.

Bij de GVB rijden er in de nacht van oudjaar en nieuwjaar wel nachtbussen. Bij veel andere vervoerders, zoals RET en Connexxion is dat niet zo. Op 1 januari rijden zowel bus als trein via de gebruikelijke zondagdienstregeling. Sommige vervoerders starten de dienstregeling om 9:00 uur.

In Nederland is oudejaarsavond het enige moment in het jaar waarop er geheel geen openbaar vervoer wordt aangeboden. In sommige landen is er ook op 1 januari en/of op eerste kerstdag nauwelijks openbaar vervoer.