fbpx

Gezellige drukte in treinen rond Amsterdam

30 apr 2011 19:22

Vanwege Koinginnedag is het gezellig druk in de treinen. Met name van en naar Amsterdam en Eindhoven. Rond 19:00 uur waren zaterdag rond de 250.000 reizigers met de trein naar Amsterdam gekomen, evenveel als vorig jaar. Het treinverkeer verloopt dankzij een speciale Koninginnedag dienstregeling soepel.

Spoorlopers
Er zijn echter al wel enkele spoorlopers betrapt. Zij zijn zaterdagochtend voor het treinstation Amsterdam Centraal uit de trein gestapt en zijn vervolgens over het spoor gaan lopen. De reizigers vanuit Noord-Holland zijn direct aangehouden door de politie en hebben een boete van tweehonderd euro gekregen, meldt een woordvoerder van Prorail.

Incidenten
In totaal gaat het om twee incidenten, één omstreeks 9:30 uur en één omstreeks 11:00 uur. Het treinverkeer ondervond geen hinder van de incidenten. Aantal reizigers konden meteen worden opgepakt omdat de politie al langs het spoor klaarstaat om eventuele spoorlopers aan te houden.

Amsterdam Zuid
Van de 250.000 treinreizigers stapte een op de vijf uit op station Amsterdam-Zuid. Dat was geadviseerd aan mensen die naar het Radio 538-Koninginnedagfeest op het Museumplein gaan. Het plein stroomde rond een uur of 14.00 in korte tijd vol. "Het is druk, maar de sfeer is feestelijk", meldde de politie. Vorig jaar kwamen verspreid over de hele dag driehonderdduizend mensen op het feest af.

Weer vertrokken
Rond 19.00 uur waren veertigduizend mensen alweer per trein vertrokken. Omdat de gemeente dit jaar heeft bepaald dat evenementen een uur eerder moeten stoppen, om 20.00 uur, is de hoop dat mensen geleidelijk ´uitstromen´. Het feest op het Museumplein duurt wel tot 21.00 uur.

Koninginnedag 2010
Vorig jaar raakte het treinverkeer ernstig ontregeld doordat raddraaiers aan de noodrem trokken en honderden passagiers die het wachten beu waren het spoor opgingen. Dit jaar zijn er extra maatregelen genomen om herhaling te voorkomen. Zo is er extra veel spoorwegpolitie op de been, zijn er hogere boetes en is alcohol in de trein verboden.