fbpx

Goedkope OV-chipkaarten in Zuid-Holland

01 feb 2010 13:33

Per 1 februari 2010 kan iedereen de OV-chipkaart gebruiken in alle trams, bussen, metro´s en RandstadRail (ook RandstadRail 3 en 4) in heel Zuid-Holland. Om de inwoners kennis te laten maken met de OV-chipkaart, starten provincie Zuid-Holland en het Stadsgewest Haaglanden een gezamenlijke actie: een persoonlijke OV-chipkaart met automatisch opladen voor € 1,-. De actie is niet gelding in de regio Rijnmond (Rotterdam).

Inwoners van een groot deel van Zuid-Holland (inclusief de Haaglanden-gemeenten) kunnen van 1 februari tot 1 april via 1eurochipkaart.nl een persoonlijke OV-chipkaart met automatisch opladen aanvragen voor  € 1,-. Deze persoonlijke OV-chipkaart wordt op naam (met pasfoto) afgegeven en wordt steeds automatisch opgeladen met een door de reiziger aangegeven bedrag. Zo staat er altijd voldoende saldo op de kaart. Met deze kaart kan overal in Nederland waar de OV-chipkaart operationeel is, worden gereisd. Wie een OV-chipkaart wil die niet automatisch oplaad betaald de normale prijs van € 7,50 euro.

Stap voor stap op weg naar de invoering van de OV-chipkaart 
Het Stadsgewest Haaglanden en de provincie Zuid-Holland voeren de OV-chipkaart stap voor stap in. Dit doen zij samen met de vervoerders Arriva, Connexxion, HTM en Veolia. Mei 2009 is daarmee gestart en vanaf 1 februari is de OV-chipkaart te gebruiken in het openbaar vervoer in heel Zuid-Holland. Voor het openbaar vervoer binnen de stadsregio Rotterdam is de OV-chipkaart vanaf 11 februari het enige vervoerbewijs en betaalmiddel.