fbpx

Gratis internet en reisinformatie vanaf 2010 in intercity

26 nov 2009 11:09

 Vandaag zijn de handtekeningen gezet onder het contract tussen NS, T-mobile en Nomad. Samen maken zij het mogelijk dat begin volgend jaar actuele reisinformatie beschikbaar is in de intercity trein, evenals gratis internet.

NS is verheugd dat vandaag met beide partners het contract is ondertekend en nu vol aan de slag kan om de treinen aan te passen voor deze dienstverlening. “Onze klant heeft tijdens zijn treinreis dringend behoefte aan de juiste informatie op de juiste plek”, aldus Jacques Huberts, directeur NS reizigers: “daarnaast wil hij graag internet kunnen gebruiken in de trein.” Ons projectteam heeft een zorgvuldig traject doorlopen en kan nu, samen met onze partners T-mobile en Nomad deze klantwens in vervulling laten gaan.”

In maart zullen de eerste aangepaste intercity treinen van de band rollen. Deze treinen beschikken dan over actuele reisinformatie via beeldschermen en omroep in de trein, de mogelijkheid om diezelfde informatie via telefoons te raadplegen en internet in de trein. Dit is een belangrijke stap in het behalen van één van de hoofddoelstelling van NS, namelijk adequate informatievoorziening en goede service voor de treinreiziger.

Eerder deed NS een poging om internet in de trein aan te bieden. In 2005 startte NS daarom een proef met KPN. Echter, die samenwerking verliep niet vlekkenloos en liep in 2007 vast. NS gaf toen aan dat internet in de trein nog niet rendabel was. Later rapporteerde NS dat men toch weer aan de slag gingen om internet in de trein rond te krijgen. In het voorjaar werd bekend dat vanaf begin 2013 circa 83 procent van de intercitystoelen gebruik moet kunnen maken van internet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *