fbpx

GroenLinks presenteert 10 verbeterpunten voor de OV-chipkaart

21 jan 2010 11:36

GroenLinks wil dat het kabinet meer actie moet ondernemen om de klachten die reizigers ondervinden met de OV-chipkaart op te lossen. GroenLinks-Tweede Kamerlid Ineke van Gent presenteert vandaag aan staatssecretaris Huizinga een 10 puntenplan om de ergernissen over de OV-chipkaart voor reizigers weg te nemen.

Het verbetervoorstel is gebaseerd op reële klachten die GroenLinks sinds 2007 van bijna 5000 Nederlanders heeft verzameld via de website www.ov-chipklacht.nl. De problemen die reizigers ondervinden bij de introductie van de OV-chipkaart worden nogal eens afgedaan als kinderziekten. "Als dat waar is, heeft de OV-chipkaart de bof, de mazelen en de waterpokken tegelijk. Los van het te grote risico dat de bestaande chip gekraakt wordt, levert de invoering van de huidige OV-chipkaart nog teveel ongemak voor reizigers", aldus Groenlinks kamerlid Ine van Gent.

De meeste klachten kreeg GroenLinks via de website binnen over de problemen met het in- en uitchecken van de OV-chipkaart wat leidt tot onvolledige transacties. Er zijn ook veel klachten over de tarieven en studenten die geen kaart hebben ontvangen of problemen ondervinden met het gebruik ervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *