fbpx

GroenLinks vreest voor samenwerking RET en Qbuzz

De Rotterdamse GroenLinks-fractievoorzitter Arno Bonte is het er niet mee eens dat het Rotterdamse vervoersbedrijf RET samen met Qbuzz een commercieel busbedrijf wil oprichten. Bonte vreest een verslechtering van het busvervoer in Rotterdam, meldt hij vrijdagavond.

De fractievoorzitter wil dat de gemeenteraad zich eerst over het plan kan uitspreken. "Met een commercieel busbedrijf is het risico groot dat het publieke belang van goed openbaar vervoer ondergeschikt wordt aan commerciële belangen. Dat is slecht voor reizigers."

Hij heeft liever dat de RET, dat volledig eigendom is van de gemeente Rotterdam, het busvervoer de komende jaren regelt. "RET krijgt als opdracht mee goed openbaar vervoer te leveren. Dat is anders bij een commercieel busbedrijf. Daar staat winst maken voorop."

Of zijn vrees terecht is, is maar zeer de vraag. Zo bleek eerder uit de OV-barometer dat Qbuzz klanten het meest tevreden zijn. Wel kan het OV er fors op achter uit gaan door bezuinigingen van het rijk. Recent werd bekend dat de ov-tarieven mogelijk fors zullen stijgen, terwijl het aanbod fors moet krimpen.

(c) Novum / Treinreiziger.nl