fbpx

Grontmij krijgt opdracht Deense hogesnelheidslijn

09 mrt 2011 0:07

Grontmij is gekozen als consultant voor de aanleg van de eerste hogesnelheidslijn van Denemarken, meldt het concern dinsdag. De opdracht heeft een waarde van 5 a 6 miljoen euro over de komende zeven jaar.

De werkzaamheden betreffen het adviseren van opdrachtgever, Rail Net Denmark, op het gebied van onder andere geluidsoverlast, milieu, drainage en bodembeheer. Tevens zal het concern belast zijn met de planning van het traject van Brondby naar Ringsted, de aanbesteding en plaatsing van opdrachten en de supervisie over de uitvoering van het werk in het veld.

Rail Net Denmark heeft een begin gemaakt met het grootschalige project voor de aanleg van een nieuwe dubbelsporige verbinding tussen Kopenhagen en Ringsted. Het ongeveer 60 kilometer lange traject is bestemd voor treinen met een snelheid van 200 kilometer per uur met topsnelheden van 250 kilometer. Het traject zorgt voor een grotere capaciteit en kortere reistijden, zodat passagiers kunnen profiteren van meer en snellere treinverbindingen.