fbpx

Grote buitendienststelling door bouw Groningen Europapark

ProRail is druk bezig met de bouw van station Groningen Europark. Er staat een grote buitendienststelling gepland rondom Groningen door de bouw van dit station. Zo kan het werk veel sneller gedaan worden. Het werk is in de schoolvakantie gepland, zodat minder reizigers hinder ondervinden.

Aannemer BAM gaat voor ProRail vanaf 25 februari tot en met 5 maart non-stop aan de slag voor het nieuwe station. Er wordt een tunnel gebouwd, vier kilometer spoor vernieuwd en de basis voor het nieuwe station wordt gebouwd.

Door de werkzaamheden kunnen de treinen van NS niet rijden tussen Groningen en Assen en de treinen van Arriva niet tussen Groningen en Veendam/Nieuweschans-Leer. Deze aanpassingen gelden vanaf zaterdag 25 februari tot en met zondag 4 maart.

Bussen
De NS rijdt met snel- en stopbussen tussen Groningen en Assen. De stopbussen stoppen in Haren bij het Transferium met aansluiting op een pendelbus naar het station. Snelbussen stoppen niet onderweg. De extra reistijd is tot 25 minuten.

Arriva rijdt snel- en stopbussen tussen Groningen en Winschoten. De snelbussen stoppen tussendoor alléén in Hoogezand-Sappemeer. Tussen Groningen en Veendam rijdt een non-stopbus. De extra reistijd is tot 30 minuten.