fbpx

Grote drukte legt op Koninginnedag Amsterdam Centraal plat

Het treinverkeer van en naar Amsterdam Centraal is omstreeks drie uur volledig tot stilstand gekomen. Eerder op de dag was het treinverkeer tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Sloterdijk tot stilstand gekomen, nadat vandalen bij twee treinen aan de noodrem hadden getrokken.

Grote drukte op Amsterdam Centraal is de reden dat het treinverkeer is stilgelegd. De treinen konden  niet rijden tussen:

  • Amsterdam Centraal – Amsterdam Sloterdijk
  • Amsterdam Centraal – Amsterdam Amstel
  • Amsterdam Centraal – Muiderpoort

Vanaf Amsterdam Sloterdijk, Amsterdam Amstel en Amsterdam Muiderpoort reden er wel beperkt treinen. Om vijf uur werd het treinverkeer van en naar Amsterdam Centraal hervat.

Het is niet de eerste keer dat het treinverkeer rond Amsterdam Centraal op Koninginnedag tot stilstand komt door grote drukte. Eerder gebeurde dit in 2001. Toen werd het Centraal station uiteindelijk ontruimd door de ME. Na 2001 heeft NS op Koninginnedag een aangepaste dienstregeling. Daardoor moeten problemen als in 2001 voorkomen worden. Vandaag bleek dat de maatregelen niet hebben mogen baten. Toch zijn de problemen minder erg dan negen jaar geleden. Toen moesten sommige mensen noodgewdongen in Amsterdam overnachten doordat de treinen niet reden.

In tegenstelling tot 2001 rijden er wel treinen van en naar andere Amsterdamse stations. Met name rond Amsterdam Zuid blijkt het erg druk te zijn.