fbpx

Grote vertragingen voor Eurostar en Thalys en volle treinen bij DB

De Eurostar en Thalys kampen met grote vertragingen als gevolg van het winterweer. Ook worden er enkele treinen opgheven. In Duitsland rijden bijna alle IC- en ICE-treinen met aanzienlijke vertragingen. De treinen zijn daar bovendien erg vol, omdat veel mensen het vliegtuig hebben verruild voor de trein.

Eurostar
De Eurostar, de hogesnelheidstrein die Londen met Parijs en Brussel verbindt, heeft zondag 4 treinen moeten opheffen. De overige treinen die wel rijden, hebben te maken met snelheidsbeprkingen door het winterweer. Reizigers moeten rekening houden met vertragingen van 90 minuten.

Thalys
Door het aanhoudende slechte weer ziet Thalys zich genoodzaakt om extra onderhoudswerkzaamheden aan haar treinstellen uit te voeren. Daardoor kan er vertraging ontstaan. Bovendien zorgt het winterweer voor snelheidsbeperkingen. De Thalys maakt op haar website meldig van 13 treinen met een vertraging meer dan een uur; het grootste deel daarvan heeft zelfs een vertraging van meer dan twee uur. Uitschieters lopen op tot vier uur.

Duitsland
In Duitsland rijden veel treinen met een vertraging van 90 minuten of meer als gevolg van het winterse weer. Volgens de Deutsche Bahn doen zij alles aan om zoveel mogelijk zitcapaciteit te genereren, maar tegelijkertijd verwacht het spoorbedrijf dat dit niet voldoende zal zijn. Vooral tussen Hamburg en München en tussen Berlijn en het Ruhrgebied verwacht de vervoerder overvolle treinen. Deels komt dat door luchtvaartpassagiers die nu de trein nemen. Een andere oorzaak zijn een aantal defecte treinen.