fbpx

GVB lanceert Tukki voor uitgaanspubliek

15 mei 2010 0:03

Vrijdagavond 14 mei heeft dj Isis, nachtburgemeester van Amsterdam de ‘Tukki’ – het nieuwe vervoermiddel van GVB – gelanceerd. Om het uitgaanspubliek van Leidseplein, Rembrandtplein en de Pijp op een snelle en makkelijke manier te vervoeren, zet GVB zes tuktuk’s in tussen de drie drukste uitgaansgebieden.

Tukki rijdt vanaf 14 mei tot en met 30 oktober 2010 op vrijdag- en zaterdagavond tussen 22.00 – 03.00 uur. Dit weekend is Tukki vanwege de introductie gratis. Vanaf volgende week geldt een tarief van € 3,- per persoon per rit. Een combiticket voor de Tukki en de nachtbus gaat € 5,- kosten.

Uitbreiding nachtnet
In de nacht bestond al het GVB nachtnet, die onder andere het Centraal Station van Amsterdam en de uitgaansgebieden Leidseplein en Rembrandtplein met elkaar verbind. Met de komst van Tukki worden nu de drie drukste uitgaansgebieden Leidseplein, Rembrandtplein en de Pijp rechtstreeks met elkaar verbonden. Hiermee vormt Tukki een aanvulling op het bestaande GVB nachtnet.

Innovatiefonds
Voor de nieuwe Tukki-dienst werkt het GVB samen met Tuk Tuk company. De dienst wordt mede gefinancierd uit het Innovatiefonds OV van de Stadsregio Amsterdam. Dit fonds is door de Stadsregio Amsterdam ingesteld om de gelden van de opgelegde boetes aan vervoerbedrijven binnen de concessies van de Stadsregio Amsterdam terug te laten stromen naar de reiziger. 

Foto: dj Isis lanceert Tukki. Fotograaf: Wim Salis / GVB