fbpx

Hema treinkaartjes: NS Dagkaart najaar 2014

De Hema verkoopt weer goedkope treinkaartjes! Voor 17,50 euro kan je met deze dagkaart door heel Nederland met de trein! Handig: je kunt ook gratis twee kinderen meenemen. Het Hema-treinkaartje is koop t/m 23 november 2014. De reis moet plaats vinden tussen 10 november 2014 en 1 februari 2015. Let op! Op maandag t/m vrijdag mag je alleen na 9.00 uur reizen.

Hoe werkt het?
In de Hema-winkels (niet op NS-stations) of op hema.nl koop je een voucher voor een NS-dagkaart. Op ns.nl/eticket kun je die inwisselen. Bij het inwisselen moet er een datum gekozen worden. Ook geef je de persoonsgegevens (voorletters, achternaam, geboortedatum) van de reiziger op. Daarna krijg je het e-ticket per e-mail. Vergeet vervolgens niet het treinkaartje uit te printen en een identiteitskaart mee te nemen.

In welke treinen is de Hema-dagkaart geldig?
Je kunt reizen met alle treinen van NS, Breng, Syntus, Veolia, Arriva en Connexxion. Voor Intercity Direct heb je tussen Schiphol en Rotterdam wel een toeslagbiljet nodig. Dat geldt ook voor binnenlandse reizen met ICE. Het treinkaartje is niet geldig in de Thalys en City Night Line-treinen.

Onder welke voorwaarden mogen er gratis twee kinderen mee?
Kinderen kunnen enkel gratis meereizen als de reiziger die het Hema-treinkaartje gebruikt 18 jaar of ouder is. De twee kinderen moeten jonger dan 12 jaar zijn (t/m 11 jaar). 

Kan ik het Hema-treinkaartje gebruiken zonder ov-chipkaart?
Ja, dat kan. Je hebt geen ov-chipkaart nodig. Je krijgt een e-ticket. Op het e-ticket staat een barcode waarmee je ook de poortjes op een NS-station kunt open maken. Anders dan bij de ov-chipkaart is in- en uitchecken echter niet verplicht.

Zo open je met een e-ticket een ov-chipkaartpoortje