fbpx

Herstel treindienst België gaat nog dagen duren

Het treinongeluk bij Buizingen, waarbij 18 doden vielen en 162 reizigers gewond raakte, zal de komende dagen voor vertraging blijven zorgen. Het Openbaar Ministerie zal naar verwachting zeker tot 26 februari nodig hebben om de rampplek te onderzoeken. Dat heeft de Belgische spoorwegen (NMBS) dinsdag bekend gemaakt. 

Het Openbaar Ministeri zal de komende dagen nog druk bezig zijn met het onderzoek naar de oorzaak. Zij doet in samenwerking met het DVI (Disaster Victim Identification) onderzoeknaar de oorzaken van het ongeval. Het OM is inmiddels begonnen met de analyse van de zwarte dozen, tachografen die ons toelaten te achterhalen aan welke snelheid de treinen reden en of alle seinen werden gerespecteerd.

26 februari
De NMBS meldt dat er spoedig begonnen kan worden met het weg takelen van niet beschadigde wagons. De wagons die wel beschadigd zijn, zullen stuk voor stuk worden opgeheven in het bijzijn van het OM en de DVI. Deze werkzaamheden zullen waarschijnlijk niet voltooid zijn voor 26 februari. Intussen werken de technische diensten van Infrabel dag en nacht verder om de infrastructuur, waaronder de hoogspanning of de glasvezel, te herstellen.

Herstel
Zodra het OM zijn onderzoek zal hebben afgerond, kunnen de technische diensten de herstelling van de infrastructuur voltooien. Het opnieuw in dienst nemen van de lijn Brussel-Zuid – Doornik / Franse grens (lijn 94) en de verbindingslijn Brussel naar de hogesnelheidslijn (lijn 96N) is gepland voor 1 maart. De lijn Brussel-Zuid – Quévy (lijn 96) zal vanaf 4 maart terug in gebruik kunnen worden genomen.

Verstoord
Op dit moment is het treinverkeer tussen Brussel en Bergen, Brussel en Doornik, Halle en Mechelen als het internationale treinverkeer (Eurostar en Thalys) nog steeds erg verstoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *