fbpx

Hinder door spoedreparatie spoor Rotterdam

Eén spoor in de Rotterdamse Willemstunnel (Rotterdam Centraal – Rotterdam Zuid) ligt er zodanig slecht bij dat het spoor buiten gebruik is genomen. Daardoor rijden er al sinds vorige week dinsdag minder treinen tussen Rotterdam Centraal – Dordrecht en tussen Rotterdam Centraal – Breda. De hinder blijft naar verwachting tot en met zondag 9 februari.

Ongeveer de helft van de Sprinters is tussen Rotterdam en Dordrecht geschrapt. Daarnaast rijdt de Intercity Direct Amsterdam – Breda niet tussen Rotterdam en Breda. Veel reizigers lopen hierdoor al een week een kwartier vertraging per reis op. Omdat er ‘s avonds (na 20:30 uur) minder Sprinters rijden, net als in het weekend, hoeven er op die momenten geen Sprinters geschrapt te worden.

Inmiddels heeft aannemer VolkerRail in opdracht van ProRail een herstelplan gemaakt. Van woensdag 5 februari vroeg in de ochtend tot en met zondag 9 februari werkt ProRail samen met aannemer VolkerRail aan het herstel van het defecte spoor.

In de oorspronkelijke planning zou het spoor dit najaar vervangen worden. Dat is nu voor zover nodig naar voren gehaald. De rest volgt later dit jaar. “Herstelwerk in de tunnel is moeilijk door de krappe ruimte en de strenge veiligheidsvoorwaarden om er te mogen werken. Eerder herstel is niet mogelijk. Ook omdat de benodigde mensen en apparatuur nog niet voorhanden zijn”, laat ProRail weten.

0 0 stemmen
Artikel waardering
4 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Simon
4 jaren geleden

Goed dat dit op tijd (?) ontdekt is.
Er wordt daar best hard gereden.

Johan
4 jaren geleden
Antwoord aan  Simon

Als het spoor op stel en sprong buiten gebruik moet worden genomen, is het niet op tijd ontdekt.

Beheerder
Jan
4 jaren geleden

Dit had wel een ramp kunnen worden.

Frans Eekhout
4 jaren geleden

Veiligheid staat boven alles waar men met 130 km/u doorheen dendert zag ik op een You-tube Cabview filmpje. Nu tegelijk de andere drie tunnelbuizen goed nakijken en controleren en inspecteren !