fbpx
Foto: Archief

Hinder ontspoorde trein Hilversum tot en met zondag

15 jan 2014 22:49

Het treinverkeer tussen Hilversum en Naarden-Bussum ligt tot maandagochtend 6 uur stil. Het herstellen van de schade door de ontsporing van woensdag gaat langer duren dan gedacht, zo heeft NS donderdag laten weten.

Aanvankelijk werd gezegd dat het treinverkeer donderdagochtend hervat zou worden, maar in de loop van woensdagavond werd duidelijk dat de hinder in elk geval tot na de ochtendspits zou duren. De schade aan het spoor is groter dan gedacht. Volgens spoorbeheerder ProRail moeten over een lengte van 255 meter het spoor, de dwarsliggers en de bijbehorende beveiligingssystemen worden vernieuwd. De bovenleiding is intussen gerepareerd.

Reizigers vanuit Amsterdam en Schiphol naar Hilversum en Amersfoort kunnen omreizen via Utrecht Centraal. Ook rijden er bussen tussen Hilversum en Naarden-Bussum. Reizigers tussen Utrecht en Almere reizen het beste om via Amsterdam Zuid. De internationale trein Amsterdam – Berlijn wordt omgeleid via Zwolle en stopt daardoor niet te Apeldoorn, Amersfoort en Hilversum. In plaats daarvan wordt er wel gestopt in Almere en Zwolle.

Waardoor de trein uit de rails is gelopen, is nog niet bekend. Dat wordt onderzocht door de Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT) en de Onderzoeksraad voor Veiligheid. 

(c) ANP