fbpx

HTM deelt dagkaarten uit voor sneeuwoverlast

25 feb 2013 11:26

Openbaarvervoerbedrijf HTM geeft veertigduizend dagkaarten weg. De Haagse stadsvervoerder wil daarmee reizigers tegemoetkomen voor de hinder die ze hebben ondervonden door uitgevallen en vertraagde trams en bussen door het winterse weer.

Volgens HTM hebben de winterse omstandigheden en het rijden van een aangepaste dienstregeling veel ongemak veroorzaakt. HTM zegt zich er bovendien van bewust te zijn dat de informatievoorziening niet voldoende was.

Reizigers kunnen daarom via de website van de vervoerder een kaart aanvragen, waarmee ze een dag gratis kunnen reizen op alle bus- en tramlijnen. 

De Nederlandse Spoorwegen, die ook via een aangepaste dienstregeling reden, verstrekken dit jaar geen dagkaarten ter compensatie. In het verleden bood NS wel enige vorm van compensatie aan. In 2012 deed het bedrijf dat niet meer, maar toen gaf het bedrijf wel aan ruimhartig te zijn met het vergoeden van taxikosten. Dat is dit jaar ook voorbij. Het spoorbedrijf wijst op de regeling Geld terug bij Vertraging. Maar weinig reizigers maken echter gebruik van die regeling.