fbpx

Informatie over reizen met NS-treinen op Koninginnedag

27 apr 2012 20:50

Rondom Koninginnedag wordt reizigers naar vooral Amsterdam gevraagd om uit sommige richtingen via een andere route te reizen. Ook geldt er een alcoholverbod in de treinen.

Oranjedienstregeling
De NS rijdt met Koninginnedag altijd een andere dienstregeling. De treinen rijden volgens een ´Oranjedienstregeling´. In de nacht rijden er extra treinen.

Alcoholverbod
In alle treinen in Nederland geldt een alcoholverbod vanaf 29 april 19:00 tot 1 mei 07:00.

Ticket
Het wordt reizigers aangeraden, indien zij geen OV-chipkaart gebruiken, een E-ticket te kopen.

Reisinformatie
De kans op verstoringen is bij Koninginnedag groter dan op andere dagen. Reizigers wordt aangeraden om hun reis in de reisplanner te plannen net vóórdat ze weggaan.

Noodremtrekken en spoorlopen
Noodremtrekken en spoorlopen wordt net zoals vorig jaar zwaar bestraft met een boete van 240 euro, die direct afgerekend moet worden. De trekkers en lopers kunnen ook een nacht in de cel gezet worden en voor het snelrecht geplaatst worden.

Anders reizen
Reizigers naar het centrum van Amsterdam worden vanuit Leiden en Utrecht verzocht om via Amsterdam Zuid te reizen. Vanuit Noord-Holland kan dit via Amsterdam Sloterdijk en vervolgens met de metro via Amsterdam Zuid. Dit is in verband met de verbouwing van Amsterdam Centraal.

Doorgaande reizigers rondom Eindhoven worden verzocht om station Eindhoven niet als overstapstation te gebruiken, maar Weert, Den Bosch, Utrecht en Tilburg.