fbpx

infotainment voor GVB reizigers via mobiel

19 aug 2009 15:42

Op 19 augustus start GVB in samenwerking met Sparked B.V. en MINIbar, een pilot op het Stationsplein bij Centraal Station in Amsterdam voor het leveren van infotainment via mobiel internet op de telefoon.

Reizigers kunnen in augustus op een tram- of bushalte op het Stationplein met hun mobiele telefoon een GVB Tag "taggen". Hierdoor hebben zij gratis toegang tot haltespecifieke vertrektijden en de wachtverzachter, waaronder het laatste nieuws, informatie over de OV-chipkaart, een filmserie en kunst van de dag. Reizigers moeten hiervoor wel mobiel internet op hun telefoon hebben en eenmalig de gratis Tag reader te downloaden op hun mobiel. De pilot duurt tot 3 september. In deze periode maken reizigers die taggen kans op € 100 euro op hun OV-chipkaart.

GVB onderzoekt deze innovatieve communicatievorm omdat internet op de mobiele telefoon een steeds vaker gebruikt medium is, bij zowel de jongere als oudere reizigers in het openbaar vervoer.
Met de pilot verkent GVB de mogelijkheden en beperkingen van taggen als communicatiemiddel om de reiziger te informeren. Tijdens de pilot gaat het om de vertrektijden op de haltes op het Stationsplein, informatie over de OV-chipkaart, kunst, nieuws en filmpjes. In september evalueert GVB de pilot. Afhankelijk van de resultaten bekijkt GVB of en hoe zij dit nieuwe communicatiekanaal breder gaat inzetten.