fbpx

Ingrijpende werkzaamheden rond Schiphol

Treinreizigers op weg naar Schiphol moeten komend weekeinde rekening houden met extra reistijd, oplopend tot een uur. Door werkzaamheden aan het spoor rijden vanaf de nacht van vrijdag op zaterdag tot maandagochtend nauwelijks treinen rond Schiphol. NS zet bussen en kruiers in. 

Reizigers wordt geadviseerd voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen. NS zet extra servicepersoneel in om reizigers te assisteren. Op station Schiphol en Amsterdam Sloterdijk assisteren kruiers tussen 9.00-23.00 uur reizigers bij het dragen van hun bagage. Er rijden geen treinen maar bussen tussen:

  • Schiphol en Amsterdam Bijlmer ArenA – Schiphol
  • Duivendrecht – Schiphol
  • Amsterdam Sloterdijk – Schiphol
  • Geen Nachtnettreinen tussen van en naar Schiphol.

De werkzaamheden starten in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 april om 2.00 uur en eindigen maandagmorgen 22 april om 5.00 uur. De Nachtnettreinen rijden het hele weekend om en stoppen niet op Schiphol. Tussen Schiphol en Leiden en tussen Schiphol en Rotterdam rijden overdag (en in de avond) wel treinen. De Fyra Schiphol – Rotterdam is vanwege de werkzaamheden toeslagvrij. Tussen Schiphol en Hoofddorp rijden er minder treinen. Vanwege de werkzaamheden rijdt de Thalys niet via Schiphol.

Om het spoornetwerk tussen Schiphol en Lelystad te verbeteren, ligt het treinverkeer rond Schiphol dit jaar nog 3 weekeinden plat: op 6 en 7 juli, 7 en 8 september en 7 en 8 december.