fbpx

Innotrans 2010 officieel van start

21 sep 2010 16:40

Met een speciale openingsceremonie is dinsdagmorgen Innotrans 2010 officieel van start gegaan. Onder andere de CEO´s van de Deutsche Bahn, SNCF, Alstom, Bombardier Transportation en Siemens Mobility waren bij de plechtigheid aanwezig. Maar ook de Europese commissaris voor vekeer – Siim Kallas – en de Duitse verkeersminister – Dr. Peter Ramsauer – waren aanwezig.

 Zo presenteerde EU commissaris Siim Kallas tijdens de openingsceremonie een visie op het spoorvervoer in 2050. "Mijn droom is dat we in 2050 een Europese spoorwegmarkt hebben die niet wordt gekenmerkt door politieke nationale structuren. De bureaucratie voor spoorbedrijven moet ontmanteld zijn en private investerders moeten dan meer zekerheid hebben" zei Kallas tijdens de opening.

Verkeersminister
Ook de Duitse verkeersminister Dr. Peter Ramsauer sprak de menigte toe. "Het spoor heeft de toekomst" zei hij. Hij beloofde dat Duitsland haar deel zou bijdragen aan de noodzakelijke verbeteringen aan de goederencorridor Rotterdam – Genua. Daarvoor investeerd het land 4,5 miljard euro.

Burgemeester
Ook burgemeester Harald Wolf van Berlijn gelooft in het spoor. "Alleen al rond Berlijn hebben meer dan 100 bedrijven zich gevestigd die op een enige manier betrokken zijn in de spoorbranche. Daarmee is het voor onze stad een belangrijke branche". De burgemeester is dan ook trots dat zijn stad gastheer mag zijn van de grootste spoorvakbeurs ter wereld. De spoorvakbeurs duurt nog tot en met vrijdag. 

  • Morgen op treinreiziger.nl: Wat doen Nederlandse bezoekers op Innotrans? Kennismaking met Nederlandse bedrijven op Innotrans.

Foto: op de eerste foto is EU commissaris Siim Kallas te zien. Op de tweede foto de Duitse verkeersminister in gesprek met de CEO van Deutsche Bahn en met de vereniging Duitse verkeersonderneminge,