fbpx

InterCity Brussel rijdt niet in paasweekeind

Wegens werkzaamheden in België rijdt de trein Den Haag – Brussel niet in het paasweekend (19, 20 en 21 april 2014). Reizigers worden deels met bussen vervoerd en moeten eveneens rekening houden met extra reistijd. De extra reistijd bedraagt 30 tot 60 minuten.

Wie Pasen in Brussel wil vieren reist vanuit Nederland per reguliere trein of Intercity Direct naar Breda. Vanuit Breda rijden er bussen naar het Belgische station Noorderkempen. Vanaf Noorderkempen rijden er weer treinen. Die treinen rijden echter niet naar Brussel, maar tot aan Antwerpen. In Antwerpen moet er vervolgens overgestapt worden op de trein naar Brussel.

Reizigers vanuit Roosendaal en Zeeland hoeven niet via Breda te reizen. Tussen Roosendaal en Kapellen rijden namelijk stopbussen. Daarna kunnen treinreizigers de reis per stoptrein naar Antwerpen vervolgen.

Zowel de boekingswebsite van NS International als de reisplanner is bijgewerkt. De Thalys heeft geen last van de werkzaamheden. Wie met de Thalys van Rotterdam naar Antwerpen reist is slechts 30 minuten onderweg, maar moet wel in het bezit zijn van een speciaal Thalys treinticket. Wie met een gewoon treinkaartje wil reizen is 3x zo lang onderweg: anderhalf uur.