fbpx

InterRail in 2020 toch geldig in Groot-Brittannië

12 aug 2019 13:47

Ook volgend jaar kunnen treinreizigers gewoon met een InterRailticket door Groot-Brittannië reizen. De Britse spoorbedrijven hebben met Eurail Group – de uitgever van InterRailtickets – daarover overeenstemming bereikt.

2020

Dat heeft koepelorganisatie Rail Delivery Group (RDG) bekend gemaakt. Eerder kwam naar buiten dat de Britse spoorbedrijven InterRail als een bedreiging zagen voor hun eigen BritRail pass en daarom per 2020 niet meer mee zouden doen met InterRail.

Overeenstemming

“De Britse treinbedrijven wilden Interrail nooit verlaten. Na de sterke reactie op het nieuws van ons vertrek hebben wij en Eurail, het bedrijf dat Interrail runt, de gesprekken heropend. We zijn blij dat we reizigers kunnen vertellen dat we overeenstemming hebben bereikt en deel blijven uitmaken van zowel de Interrail- als de Eurail-pas” laat RDG in een verklaring weten.

Over InterRail

Groot-Brittannië doet al 47 jaar mee met InterRail. Met InterRail kunnen Europeanen kriskras door Europa per trein reizen tegen een vast tarief. Hoe meer reisdagen, hoe goedkoper de kaart (in verhouding) wordt. Mensen buiten Europa hebben de Eurail-pas nodig. Bovenop het vaste tarief kunnen nog wel toeslagen komen, bijvoorbeeld voor hogesnelheidstreinen. InterRail is momenteel geldig in meer dan 30 landen. De geldigheid is de afgelopen jaren uitgebreid.

Door de vakantie is dit bericht later dan gebruikelijk gepubliceerd.

7 gedachten aan “InterRail in 2020 toch geldig in Groot-Brittannië”

 1. Dries Molenaar schreef:

  Echt iets om naar uit te kijken, treinen met een deur aan de voorkant.

 2. Rian van der Borgt schreef:

  Naar verluidt had de staatssecretaris voor transport ingegrepen. Misschien dat het daarom zo snel ging…

  1. Peter schreef:

   (Het is de minister voor verkeer, maar dit terzijde)

 3. Peter schreef:

  Zie de eerste reactie op het “inmiddels achterhaalde bericht” lol

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ja, een dag na publicatie is het terug gedraaid. Wegens de vakantie en weekend is dit niet eerder bij ons gepubliceerd.

 4. David Nijenhuis schreef:

  De UK kan ik zeker aanraden. Tip: koop een 1e klas pass, dan kun je niet alleen doorgaans veel rustiger reizen, je mag daar ook de Lounges in, waarvan sommigen zelfs een douche hebben, (zoals Great Western Railways). Je moet alleen wel een reservering voor de betreffende trein van de vervoerder kunnen tonen, anders kom je er niet in. Hoe wel rekening met de duurdere overnachtingsprijzen, maar als je dat goed uitzoekt, kan dat ook voor wat minder. Richt je wat meer op Indiaas eten of andere uitheemse keukens, vaak stukken goedkoper (én bijna altijd veel lekkerder!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *