fbpx

Interrail pas: Ontdek Europa per trein vanaf € 185

26 sep 2020 14:43

Een perfecte manier om Europa te ontdekken is per trein. Wie wil ervaren wat ons continent te bieden heeft komt via het spoor op de meest bijzondere plekken. Van het Colosseum in Rome tot aan de fjorden van Noorwegen, en van de Schotse Hooglanden tot de Griekse eilanden of de Bosporus in Turkije. Ontdek Europa per trein! Jongeren kunnen al op pad vanaf € 185. Volwassenen vanaf € 246. Je kunt Interrail kopen via Treinrondreis.nl

Geldigheid Interrail

Per trein door 33 landen

Het Interrail ticket is geldig in maar liefst 33 landen! Nieuw is dat ook Estland, Letland en Litouwen mee doen. Vooral voor jongeren is InterRail erg voordelig. InterRail is er in meerdere varianten. Om heel Europa door te kunnen reizen heb je de Interrail Global Pass nodig. De prijs hangt af van het aantal reisdagen en je leeftijd. Je kunt binnen één maand 4, 5 of 7 dagen op pad, of kiezen voor 10 of 15 reisdagen binnen twee maanden. Ook kun je kiezen voor een pas waarmee je 15 dagen of meer aanééngesloten kunt reizen.

Boot en bus

Je kunt met Interrail niet alleen met de trein. Ook krijg je korting bij verschillende veerverbindingen. Bijvoorbeeld als je met de boot naar Scandinavië of Griekenland wil. Of bijvoorbeeld naar de Spaanse Balearen zoals Mallorca of Ibiza. InterRail is ook geldig in de ÖBB InterCity-bus en de IC-Bus van DB.

Toeslagen

Met Interrail kun je kris, kras door Europa reizen. In veel treinen reis je volledig gratis. Maar bij hogesnelheidstrein zoals de Thalys en Eurostar betaal je een toeslag. Een prettige uitzondering is de Duitse ICE, die is in de regel toeslagvrij. Toeslagen betaal je in het algemeen ook voor nachttreinen. De toeslag voor een zitplaats in een nachttrein bedraagt meestal enkele euro’s, een ligplaats is meestal wat prijziger. Voor sommige treinen is reserveren verplicht en betaal je uitsluitend de reserveringskosten. Wil je weten hoe hoog de toeslagen precies zijn? Kijk dan bij de veel gestelde vragen.

Ook geldig in Nederland

Interrail is alleen beschikbaar voor mensen die in Europa wonen. In het land waarin je woont kun je ook reizen met Interrail. Maar: niet onbeperkt. Je hebt één reisdag om een uitgaande reis te maken en één reisdatum om weer terug te keren. Zonder extra kosten kun je dus vanuit Nederland vertrekken naar de Belgische of Duitse grens. Op de laatste reisdag kun je weer terugkeren naar Nederland.

Prijzen Interrail

Global Pass 2e klas

Interrail Global Pass
Geldig in heel Europa
Jongeren
12-27 jaar
Volwassene
28-59 jaar
Senioren
60+
4 dagen binnen 1 maand€ 185€ 246€ 221
5 dagen binnen 1 maand€ 212€ 282€ 254
7 dagen binnen 1 maand€ 251€ 335€ 302
10 dagen binnen 2 maanden€ 301€ 401€ 361
15 dagen binnen 2 maanden€ 370€ 493€ 444
15 dagen onafgebroken€ 332€ 443€ 399
22 dagen onafgebroken€ 389€ 518€ 466
1 maand onafgebroken€ 503€ 670€ 603

1e klas ticket

Interrail is er ook voor de 1e klas. De eerste klas uitvoering van de Global Pass is ongeveer 33% duurder dan de tweede klas uitvoering. Interrail Global Pass is hier te koop.

Kinderen

Voor kinderen t/m 11 jaar kun je gratis een Interrail ticket bestellen. Dat wil zeggen: op het moment dat je een Global pass koopt voor een volwassene. Kinderen dienen samen te reizen met een volwassene. Per volwassene mogen er maximaal twee kinderen gratis meereizen. Kinderen betalen wel voor de zitplaatsreservering / toeslag.

Mobiele Global Pass

De Global Pass is tegenwoordig mobiel beschikbaar. Deze pas werkt net iets anders dan de papieren pas. Handig is dat je bij aankoop niet meer een ingangsdatum hoeft te kiezen. Na aankoop heb je 11 maanden de tijd om de pas te kunnen activeren. De ingangsdatum kan aangepast worden, totdat de ingangsdatum is aangebroken. De mobiele pas kun je NIET uitprinten en kun je laden op ÉÉN telefoon. Je kunt op één telefoon wel meerdere passen laden van meerdere personen laden. Het is dus belangrijk dat je niet met een lege batterij komt te zitten tijdens je reis. Gelukkig kun je in veel treinen je telefoon opladen en je kunt een powerbank meenemen. Mocht je telefoon verliezen, dan kun je via de klantenservice regelen dat je de Global Pass wél op een andere telefoon kunt activeren.

Wil je geen Mobiele Global Pass? Geen probleem, je kunt ook nog steeds een papieren Interrail pass bestellen. Ook dat kan gewoon via interrail.eu.

Voordelen Interrail

 • Kris, kras heel Europa door
 • Extra voordelig voor jongeren (t/m 27 jaar) en senioren (60+)
 • Kids Pass (t/m 11 jaar) gratis voor meereizende kinderen
 • Flexibel reizen
 • Avontuurlijk
 • Korting op veerboten
 • Korting bij diverse hotels/hostels

Veel gestelde vragen

Vragen: Reserveren en toeslagen

Vragen: Geldigheid Interrail

Vragen: Mobiele pas

19 gedachten aan “Interrail pas: Ontdek Europa per trein vanaf € 185”

 1. Josef Scheerder schreef:

  Is interrail geldig in de Franse binnenlandse TGVs? Normaal is hier een (gratis) reservering nodig

  1. Hildebrand (Treinreiziger.nl) schreef:

   Interrail is geldig in de TGV. MAAR de reserveringen zijn zeker niet gratis. Die kunnen behoorlijk oplopen, afhankelijk van het tijdstip en de route. Bovendien zijn er per trein een beperkt aantal plaatsen voor mensen met een Interrail ticket.

 2. J. Baas schreef:

  Goedemiddag,
  Is de interrail ook geldig in de freccia rossa (Italie)?

  1. Anoniem schreef:

   Is geldig. Wel moet je een plaats reserveren voor 10 a 13 Euro.

   H

 3. Maria schreef:

  Per freccia (trein) betaal je een verplichte toeslag van 10€.

 4. Jac schreef:

  In het verleden heb ik altijd met een papieren Interailkaart gereisd, maar ik durf op mijn leeftijd van 76 jaar niet over te stappen op mijn mobiel.
  Hoelang kan ik nog in de toekomst een papieren kaart gebruiken? Met vriendelijke groet en bv dank.

  1. Maria schreef:

   Hoi JAC ik had hetzelfde gevoel, maar toch een mobiele pas genomen en het is echt wel heel handig. Misschien kan iemand je helpen bij de eerste reis en daarna kun je steeds je reis nog veranderen, zelfs al zit je al in de trein. Handig bij vertragingen etc. Succes! Groet Maria.

 5. Anoniem schreef:

  vAXDaXVB

 6. Coen schreef:

  Stel je wilt van Amsterdam per ICE naar Basel reizen en je eenmalige uit en in reis is al gebruikt. Dan kan je met je (in mijn geval) NS business naar de grens reizen, maar hoe zet je dan je reis in de Interrail app?

 7. David Nijenhuis schreef:

  De boten van Stena-Line geven geen korting meer op Interrail, waarmee een reis met de boot Hoek v Holland-Harwich duurder geworden is dan een reservering voor de Eurostar. Voor bijv. Holyhead-Dublin kun je overwegen de (snellere) catamaran van Irish Ferries nemen. Deze geeft nog altijd 30% korting. Om korting te krijgen, moet je uiterlijk 5 dagen voor vertrek je boekingsnummer en Interrail-Pasnummer naar deze rederij mailen en zijn storten het kortingsbedrag terug op de kaart waarmee betaald is, (vermoedelijk na afloop van de reis).

 8. Richard schreef:

  Ik heb hier ergens gelezen dat de Interrail tickets/Global Pass alleen voor ingezetenen van Europa geldig is. Wat als de reizigers geen ingezetenen van Europa zijn en hier in Europa op vakantie zijn?
  Zijn ze dan toegewezen op de reguliere (duurdere) internationale treinkaartjes?

  1. Wil schreef:

   Een hele goed vraag, waar ik ook naar een antwoord zoek. Ik zie dat er geen antwoord is gekomen. Jammer. Ik zit met hetzelfde probleem.

   1. Hildebrand Van Kuijeren schreef:

    Nee op een eurail pass.

 9. Tina schreef:

  Wij hebben een intterrail global pass en willen van Gent naar Zaghreb. Bij elke trein staat ‘reservering tickets niet mogelijk’. En bij een nightjet trein van Zagreb naar Augsburg zou de toeslag 289€ voor 3 personen in een coupé met ligrijtuig voor 4 personen zijn?!? klopt dit? Hoe kan je toch zonder reserveermogelijkheden de reis maken? Hoe kan je alleen een zitplaats reserveren zonder ticket? Dit is onze eerste treinreis en zijn al bijna de wanhoop nabij. Wie kan ons met duidelijk advies helpen?

  1. Anoniem schreef:

   Is onmogelijk. Ik herken het. Woekerprijzen vóór de burgers, daar is NS geweldig goed in.
   Internationaal treinen is onbetaalbaar, en erg lastig. Ja, de EU is na 23 jaar nog altijd weinig zinvol gebleken. Apps werken niet, je wordt als crimineel behandeld en dus loeiduur.

 10. Henk schreef:

  Ik vroeg me af of de 7 maanden binnen 1 maand effectief binnen 1 kalendermaand zijn of dat je de start en einddatum kan kiezen?
  Alvast bedankt voor het antwoord

  1. Colin schreef:

   Maand, niet kalendermaand geldt voor alles bij Interrail

 11. Andre Hof schreef:

  Wst een hoop achterlijke klantonvriendelijk voor,waarden. Hoezo wordt treinreizen gestimuleerd?
  Dit lijkt pure oplichting en zwendel.
  Pronken met laagste tarief, dat voor jongeren en waarbij je maar net drie of vier dagen mag bewegen op je vakantie. Lachwekkend. Typerend.
  Je bent honderden euro’s kwijt en wordt als crimineel behandeld. Uitreisdag, hoe verzin je ‘t, uitreis en in reisdag ben je al kwijt.. Rest je nog twee dagen om ergens te komen. Wat een gotspe. De EU in optima forma.
  De elites reuzen gratis en belastingvrij 1e klas trein vliegtuig, alles.
  Trap er niet in. Stem PVV

  1. Hildebrand Van Kuijeren, treinreiziger.nl schreef:

   De 4 daagse Pas biedt veel mogelijkheden.

   Bijvoorbeeld:
   Dag 1: Nederland – Praag
   Dag 2: Praag – Boedapest
   Dag 3: Boedapest – Wenen
   Dag 4: Wenen – Nederland

   De reisdagen moeten in een periode van een maand vallen. Hoeven niet aansluitend te zijn. Het is wel zo dat er best veel regels en uitzonderingen zijn.
   Verband om PVV te stemmen en welke elite dan gratis met de trein of vliegtuig zou reizen maak je niet duidelijk. Zo algemeen is bangmakerij of lulkoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *