fbpx

Interrail pas: Ontdek Europa per trein vanaf € 185

26 sep 2020 14:43

Een perfecte manier om Europa te ontdekken is per trein. Wie wil ervaren wat ons continent te bieden heeft komt via het spoor op de meest bijzondere plekken. Van het Colosseum in Rome tot aan de fjorden van Noorwegen, en van de Schotse Hooglanden tot de Griekse eilanden of de Bosporus in Turkije. Ontdek Europa per trein! Jongeren kunnen al op pad vanaf € 185. Volwassenen vanaf € 246. Je kunt de pass kopen via Interrail.eu.

Geldigheid Interrail

Per trein door 33 landen

Het Interrail ticket is geldig in maar liefst 33 landen! Nieuw is dat ook Estland, Letland en Litouwen mee doen. Vooral voor jongeren is InterRail erg voordelig. InterRail is er in meerdere varianten. Om heel Europa door te kunnen reizen heb je de Interrail Global Pass nodig. De prijs hangt af van het aantal reisdagen en je leeftijd. Je kunt binnen één maand 4, 5 of 7 dagen op pad, of kiezen voor 10 of 15 reisdagen binnen twee maanden. Ook kun je kiezen voor een pas waarmee je 15 dagen of meer aanééngesloten kunt reizen.

Boot en bus

Je kunt met Interrail niet alleen met de trein. Ook krijg je korting bij verschillende veerverbindingen. Bijvoorbeeld als je met de boot naar Scandinavië of Griekenland wil. Of bijvoorbeeld naar de Spaanse Balearen zoals Mallorca of Ibiza. InterRail is ook geldig in de ÖBB InterCity-bus en de IC-Bus van DB.

Toeslagen

Met Interrail kun je kris, kras door Europa reizen. In veel treinen reis je volledig gratis. Maar bij hogesnelheidstrein zoals de Thalys en Eurostar betaal je een toeslag. Een prettige uitzondering is de Duitse ICE, die is in de regel toeslagvrij. Toeslagen betaal je in het algemeen ook voor nachttreinen. De toeslag voor een zitplaats in een nachttrein bedraagt meestal enkele euro’s, een ligplaats is meestal wat prijziger. Voor sommige treinen is reserveren verplicht en betaal je uitsluitend de reserveringskosten. Wil je weten hoe hoog de toeslagen precies zijn? Kijk dan bij de veel gestelde vragen.

Ook geldig in Nederland

Interrail is alleen beschikbaar voor mensen die in Europa wonen. In het land waarin je woont kun je ook reizen met Interrail. Maar: niet onbeperkt. Je hebt één reisdag om een uitgaande reis te maken en één reisdatum om weer terug te keren. Zonder extra kosten kun je dus vanuit Nederland vertrekken naar de Belgische of Duitse grens. Op de laatste reisdag kun je weer terugkeren naar Nederland.

Prijzen Interrail

Global Pass 2e klas

Interrail Global Pass
Geldig in heel Europa
Jongeren
12-27 jaar
Volwassene
28-59 jaar
Senioren
60+
4 dagen binnen 1 maand€ 185€ 246€ 221
5 dagen binnen 1 maand€ 212€ 282€ 254
7 dagen binnen 1 maand€ 251€ 335€ 302
10 dagen binnen 2 maanden€ 301€ 401€ 361
15 dagen binnen 2 maanden€ 370€ 493€ 444
15 dagen onafgebroken€ 332€ 443€ 399
22 dagen onafgebroken€ 389€ 518€ 466
1 maand onafgebroken€ 503€ 670€ 603

1e klas ticket

Interrail is er ook voor de 1e klas. De eerste klas uitvoering van de Global Pass is ongeveer 33% duurder dan de tweede klas uitvoering. Interrail Global Pass is hier te koop.

Kinderen

Voor kinderen t/m 11 jaar kun je gratis een Interrail ticket bestellen. Dat wil zeggen: op het moment dat je een Global pass koopt voor een volwassene. Kinderen dienen samen te reizen met een volwassene. Per volwassene mogen er maximaal twee kinderen gratis meereizen. Kinderen betalen wel voor de zitplaatsreservering / toeslag.

Mobiele Global Pass

De Global Pass is tegenwoordig mobiel beschikbaar. Deze pas werkt net iets anders dan de papieren pas. Handig is dat je bij aankoop niet meer een ingangsdatum hoeft te kiezen. Na aankoop heb je 11 maanden de tijd om de pas te kunnen activeren. De ingangsdatum kan aangepast worden, totdat de ingangsdatum is aangebroken. De mobiele pas kun je NIET uitprinten en kun je laden op ÉÉN telefoon. Je kunt op één telefoon wel meerdere passen laden van meerdere personen laden. Het is dus belangrijk dat je niet met een lege batterij komt te zitten tijdens je reis. Gelukkig kun je in veel treinen je telefoon opladen en je kunt een powerbank meenemen. Mocht je telefoon verliezen, dan kun je via de klantenservice regelen dat je de Global Pass wél op een andere telefoon kunt activeren.

Wil je geen Mobiele Global Pass? Geen probleem, je kunt ook nog steeds een papieren Interrail pass bestellen. Ook dat kan gewoon via interrail.eu.

Voordelen Interrail

 • Kris, kras heel Europa door
 • Extra voordelig voor jongeren (t/m 27 jaar) en senioren (60+)
 • Kids Pass (t/m 11 jaar) gratis voor meereizende kinderen
 • Flexibel reizen
 • Avontuurlijk
 • Korting op veerboten
 • Korting bij diverse hotels/hostels

Veel gestelde vragen

Vragen: Reserveren en toeslagen

Vragen: Geldigheid Interrail

Vragen: Mobiele pas

2 gedachten over “Interrail pas: Ontdek Europa per trein vanaf € 185”

 1. Josef Scheerder schreef:

  Is interrail geldig in de Franse binnenlandse TGVs? Normaal is hier een (gratis) reservering nodig

  1. Hildebrand (Treinreiziger.nl) schreef:

   Interrail is geldig in de TGV. MAAR de reserveringen zijn zeker niet gratis. Die kunnen behoorlijk oplopen, afhankelijk van het tijdstip en de route. Bovendien zijn er per trein een beperkt aantal plaatsen voor mensen met een Interrail ticket.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.