fbpx
InterRail
Foto: Kike Fernandez/Shutterstock.com

Interrail: kriskras door Europa tijdelijk vanaf € 167

klok 04 mrt 2020 10:30

Kriskras met de trein door Europa? Dat is nu nog leuker dankzij een aanbieding van Interrail. Alle passen zijn t/m 31 maart te koop met 10% korting. Jongeren (t/m 27 jaar) kunnen de treinpas al kopen vanaf € 167. Volwassenen kunnen vanaf € 221 op pad. Ook senioren krijgen korting, en kinderen kunnen onder voorwaarden zelfs gratis mee!

Met Interrail kun je in 31 landen reizen met de trein, van Scandinavië tot in Turkije. De prijs van de Interrail pas hangt af van het aantal reisdagen. Je kunt binnen één maand 3, 5 of 7 dagen op pad, of kiezen voor 10 of 15 reisdagen binnen twee maanden. Ook kun je kiezen voor een pas waarmee je 15 dagen of meer aanééngesloten kunt reizen.

Tot 11 maanden in de toekomst

Tijdens het aankoopproces kies je een ingangsdatum. Dat kan tot 11 maanden in de toekomst. Zo kun je dus ook tijdens de zomervakantie van 2020 extra goedkoop met Interrail reizen. Let op: na aankoop kun je de ingangsdatum niet meer wijzigen. De exacte reisdagen kun je later bepalen.

Interrail Global Pass
Geldig in heel Europa!
Prijs volwassene
(28-59 jaar)
4 dagen binnen 1 maandVan: € 246
Voor: € 221
5 dagen binnen 1 maand Van: € 282
Voor: € 254
7 dagen binnen 1 maand Van: € 335
Voor: € 302
10 dagen binnen 2 maandenVan: € 401
Voor: € 361
15 dagen binnen 2 maanden Van: € 493
Voor: € 444
15 dagen onafgebrokenVan: € 443
Voor: € 399
22 dagen onafgebrokenVan: € 518
Voor: € 466
1 maand onafgebrokenVan: € 676
Voor: € 603

Voordelen Interrail

 • Kris, kras heel Europa door
 • Extra voordelig voor jongeren (t/m 27 jaar) en senioren (60+)
 • Kids Pass (t/m 11 jaar) gratis voor meereizende kinderen
 • Flexibel reizen
 • Avontuurlijk
 • Korting op veerboten
 • Korting bij diverse hotels/hostels

Tip: Maak een rondreis door Zwitserland

Zwitserland is het land van de trein. Je kunt in Nederland zonder bijkomende kosten de directe trein naar Basel nemen, maar je kunt ook kiezen voor de mooie Rijnroute. In Zwitserland kun je een onvergetelijke treinreis maken via de Bernina spoorlijn (werelderfgoed), of leg de route af van de Glacier Express. Voor een korte rondreis voldoet de drie dagen pas al.

Toeslagen

Veel treinen kun je met Interrail nemen zonder extra kosten. Voor sommige treinen is reserveren verplicht of dien je een toeslag te betalen. Dat is bijvoorbeeld van toepassing met de Thalys, Eurostar en TGV. Maar er zijn ook genoeg treinen die je zonder toeslag kunt nemen. Voor de ICE betaal je bijvoorbeeld in de regel geen toeslag. Bestemmingen als Praag, Zürich, Wenen, Berlijn en Kopenhagen kun je in de regel eenvoudig zonder extra kosten bereiken. Ontdek alle mogelijkheden via de website van Interrail.

Veel gestelde vragen

Je kunt de internationale reisplanner gebruiken, die vind je bijvoorbeeld op bahn.de. Ook op de site van Interrail kun je de dienstregeling van de Europese treinen checken.

Een zitplaats kun je soms online reserveren, helaas niet altijd.

Duitsland (en verder)

Bij de Duitse spoorwegen kun je online een zitplaatsreserveren. Niet alleen voor reizen binnen Duitsland, maar ook voor veel internationale reizen die lopen via Duitsland. Ga hiervoor naar bahn.de. Kies voor “alleen zitplaats (geen treinkaartje)”.

Kies voor “alleen zitplaats” (links)

Thalys en Eurostar

Thalys en Eurostar kun je reserveren via deze pagina van de Belgische spoorwegen. Let op: dit is alleen bedoeld voor mensen die een Interrail pas hebben.

TGV (Frankrijk)

De TGV van en naar België kun je niet online reserveren. Dat geldt voor vrijwel alle internationale TGV ritten. Wel kun je ritten binnen Frankrijk online reserveren. Let op: er zijn slechts een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar voor Interrailers. Op nl.oui.sncf dien je alle zoekfuncties uit te klappen (via pijltje) en kun je bij kortingskaarten Interrail kiezen volle.

Zo kom je bij alle zoekfuncties

Selecteer bij kortingskaarten Interrail / Global Pass.

Italië

Een zitplaats binnen Italië reserveren kun je via deze pagina regelen. Een internationale reservering is niet mogelijk via deze pagina. Als de website geen losse zitplek kan reserveren wordt het volledige normale tarief getoond.

Verenigd Koninkrijk

Hier kun je online een zitplaats reserveren voor binnen het Verenigd Koninkrijk. Voor de Eurostar naar Londen kun je terecht op deze pagina

Zweden

Bij de Zweedse spoorwegen kun je online een reservering maken (ook voor Kopenhagen – Stockholm), je hebt daarvoor je ticketnummer nodig.

Geef aan dat je een Rail Pass hebt.

Vul je pasnummer in.

Zwitserland

Reserveren voor de meeste binnenlandse treinen is in Italië niet nodig. Wil je toch een zitplek reserveren? Dan kun je dat hier doen. Internationale trajecten kun je hier niet los reserveren.

Interrail is er voor iedereen die in Europa woont. Het maakt daarbij niet uit of je wel of niet in Europa geboren bent. De enige voorwaarden is dat je in Europa geregistreerd staat als inwoner.

De meest interessante reispas is de Interrail Global Pass. Daarmee kun kris, kras heel Europa door. Die is er in verschillende uitvoeringen. Je kunt kiezen tussen 1e en 2e klas. En je hebt keuze in het aantal reisdagen.

Verder kun je kiezen voor de One Country Pass. Daarmee kun je in één land een rondreis maken.

Interrail is in 2019 geldig in 31 landen:

België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Turkije , Zweden, Zwitserland.

Interrail heeft sinds 2019 een mooie nieuwe regel voor nachttreinen. Alleen de vertrekdatum van de nachttrein telt mee als reisdag. Dat is erg gunstig. Daardoor kun je op één reisdag reizen van Amsterdam tot aan Boekarest. Het doet er dus nu niet meer toe hoe laat de nachttrein is vertrokken.

Interrail is bedoelt voor internationale reizen. Met de Interrail Global Pass is één reis het land uit en één reis het land in inbegrepen. Dit doe je op een reisdag. Je moet niet alleen je reisdagen aangeven in de reiskalender van je Pass, maar ook de datums waarop je je woonland uit en in reist. Deze kun je aangeven in het reisdagboekje dat bij je Pass hoort. 
Als je meer dan één heenreis en één terugreis nodig hebt, kun je altijd extra losse kaartjes kopen naar de grens.

Voor kinderen (t/m 11 jaar) is Interrail gratis. Voorwaarde is wel dat er een Interrail pass voor een volwassene (28 jaar t/m 59 jaar) wordt aangeschaft. De Kids Pass dient tegelijk met de Interrail pass van de volwassene te worden aangeschaft. Per volwassene kunnen er twee gratis Interrail passen voor kinderen worden besteld. Voor het reserveren van een zitplek / slaapplek zijn wel kosten aan verbonden.

Ja, voor senioren (60+) zijn er speciale tarieven.

Load More

12 gedachten over “Interrail: kriskras door Europa tijdelijk vanaf € 167”

 1. Dries Molenaar schreef:

  Vreemd om zo’n kaart te promoten met een foto van totaal onverantwoord gedrag in (en buiten) de trein.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ik zal kijken of ik een andere passendere foto heb. Het is inderdaad op veel plekken niet verstandig om dit te doen.

 2. Arnout 'ket toe da tsjappa' Zwarteakker schreef:

  wel eens op trustpilot gekeken hoe de meesten uiteindelijk over de interrailpas dachten?

  1. Hildebrand van Kuijeren, treinreiziger.nl schreef:

   Dat had ik nog niet gedaan, maar ik heb wel vaak met Interrail gereisd. En dat is mij bijzonder goed bevallen. Systeem met toeslagen is logisch maar dat maakt het wel wat ingewikkeld. Gelukkig kun je steeds meer toeslagen online kopen. Dat zou altijd moeten kunnen. Ik ga zelf op 2e kerstdag via Zurich en Wenen naar Boekarest. Dat kon ik allemaal zelf reserveren. Ook Zagreb – Zürich – Rotterdam lukt. Bij TGV’s maar België en Spanje mis ik dat. Ik zag ook een klacht dat losse kaartjes goedkoper waren. Dat kan, kwestie van uitzoeken. Veel klachten over de communicatie bij problemen. Dat speelt zo te zien vooral tijdens het hoogseizoen en ze kennelijk moeite hebben alle emails te beantwoorden.

  2. dries molenaar schreef:

   Als je zulke klaagsites gaat bekijken (en ter harte zou nemen) kom je nergens en kom je om van de honger. Klagers klagen maar niet iedereen die het goed bevallen is gaat dit op zo’n site zetten.
   Ik weet zelf een restaurantje in Parijs waar ik vaak genoeg geweest ben en waar het altijd top is. Vreemd genoeg gaan anderen zitten klagen over zaken als een tafel voor twee waar er twee bij zouden moeten (wat niet kan) en dat ze dan niet snel aan een viertje terecht kunnen.
   Idem met nette hotels met twee sterren waar men verwacht vier sterren te treffen.
   Elders heb je dat ook. Zoals wachten op een email of telefoonaanname bij bedrijven waar duizenden berichten per dag binnen komen.

 3. Hans schreef:

  Ik dacht eraan om Interrail One Country te kopen voor Zwitserland. Echter ik maak daar ook veel gebruik van de Postbus naar plekken waar de trein niet komt. Dus in die situatie is Interrail niet voordelig en komt toch weer de Swiss Travel Pass in aanmerking (hierbij ook vaak halve prijs op kabelbanen en gratis musea) De reis van Utrecht naar Basel Bad vind je per ICE al vanaf 35 euro als je heel vroeg boekt. Dus… Helaas geen Interrail voor mij.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Dat hangt inderdaad erg van je reis af, en inderdaad wanneer je boekt. Als ik bijvoorbeeld zoek om op 15 juli van Rotterdam naar Basel te gaan met de directe trein vanaf Utrecht, dan kom ik nu toch op 80 euro uit. Dan ben je dus al snel 160 euro kwijt voor een retourtje en dan kan Interrail best voordelig zijn.

   1. Hans schreef:

    Dat klopt. Daarom boek ik altijd al 6 maanden tevoren, gelijk zodra het mogelijk is. Als je iets langer wacht loopt de prijs snel op. Dat vind ik altijd wel jammer dat het zo werkt. Dat je he zover tevoren al vast moet leggen. Spontaan reizen is enorm kostbaar. Echter als ik Interrail zou gebruiken heb ik nog al die buskosten in Zwitserland – en die lopen flink op. Er zou een Interrail inclusief bus moeten bestaan….
    Wat ik ook wel doe om geld te besparen is boeken vanaf het eerste Duitse station en dan met een EC- verbinding naar Zwitserland Is nog veel goedkoper als je tijdig boekt. Dan kan je soms voor 20 euro naar Basel. Ik heb Dalvrij in Nederland dus naar het eerste Duitse station maiwrlijks extra kosten als je de vertrektijd uitkient. Ook ben ik weleens van Dusseldorf naar Tirano gereisd voor 39 euro met een Sparpreis. Eigenlijk is het onvoorstelbaar. De zeer vroege boeker betaalt bijna niets, de late boeker moet soms 200 euro’s uitgeven….

 4. Stefan van Weerden schreef:

  Afgelopen zomer mijn Ultieme Zwitserland trip gemaakt. In 15 dagen zo’n 80 treinen gepakt met mijn Interrailpas. Alleen reserveringen gemaakt voor trein NL-CH, CH-NL, CH-IT, IT-CH, Glacier Express en GoldenPassLine. Echt genoten van het prachtige treinenland wat Zwitserland is en in totaal over die 80 treinen een punctualiteit van 92% behaald. Dus ging heel vlotjes. Nog een tipje aan treinreizigers.nl(Hildebrand) als je via de treinreiswinkel boekt regelen hun gratis eventuele reserveringen als service dat je via hun je pas koopt.

  1. Hans schreef:

   Zwitserland is gewoon letterlijk en figuurlijk een topland, zeker wat treinen betreft… In ieder jaargetij.

 5. David Nijenhuis schreef:

  Met de Corona (en vooral hoe het zich verder gaat ontwikkelen) is het niet verstandig om een belachelijk lage korting van 10% op het spel te zetten. Binna geen enkele annuleringsverzekering heeft epidemieën (Corona bijv.) in hun verzekering zitten. Los van het feit dat op dit moment reizen door een groot deel van Eurooa vragen om problemen is. We moetwn met z’n allen niet zo dom zijn als die brallende corosballen van Vindicat uit Groningen!

 6. vissers schreef:

  Dan heeft dat IR toch wel een klein voordeeltje: je kan desnoods nog op de dag zelf je reisplan totaal omgooien en dus bvb afgesperde Corona-gebieden zo mijden. Maar tegenwoordig schijnt het onmogelijk voor velen te zijn om niet al maanden tevoren alles tot op de minuut te willen vastleggen, steljevoor dat die trein/dat HTL vol zit! Ach-de tijden dat je als jeugdige zo heel Europa doorkon-al was het halfliggend in het gangpad.
  Specifiek IR-forum: op rail.cc/en->forum
  Ook op de bekende site TA=tripadvisor wordt altijd anti-reclame tegen dit soort passes gemaakt en blijkt de ´nazorg´ tegenwpoordig uit India, flut bij boekers via de interrail.eu site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.