fbpx
InterRail
Foto: Kike Fernandez/Shutterstock.com

Interrail met 20% korting: Black Friday

01 jun 2021 18:30

Interrail heeft een mooie aanbieding: 20% korting op de Global Pass. Je kunt op een nader te bepalen moment een mooie treinreis door Europa maken. De enige voorwaarden is dat je reis uiterlijk 1 mei 2023 start. De actie is te koop tot 29 november.

Flexibel reizen

De korting van 20 procent is een mooie korting. De korting geldt alleen voor de 15, 22 daagse en één maand aaneengesloten Pass.

Flexibel reizen

Met Interrail kun je heel flexibel reizen. Zeker als je reist richting Duitsland en verder. Meestal kun je dan zonder reservering of toeslag gewoon instappen in de trein die je maar wil. Ook in de Duitse ICE. Bestemmingen als Praag, Zürich, Wenen, Berlijn en Kopenhagen kun je in de regel eenvoudig zonder extra kosten bereiken.

Richting België en verder naar het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Spanje moet je bij hogesnelheidsteinen (Thalys, Eurostar, TGV, AVE) in de regel wel verplicht reserveren en kan het aantal plaatsen voor mensen met een Interrail Pas beperkt zijn. De reserveringskosten voor Thalys, Eurostar en TGV kunnen behoorlijk oplopen, waardoor een Interrail ticket lang niet altijd het voordeligst is. Naar veel andere landen kan Interrail vaak wel heel concurrerend zijn, zeker als je flexibiliteit wenst.

Meer weten over Interrail? Check het uitgebreide artikel over de Interrail Pas. Binnenkort komen we met een uitgebreid overzicht over Interrail en Reserveringen & Toeslagen.

Mobiele pas

De 20% korting geldt zowel voor de mobiele Global Pass als voor de papieren pas, waarmee je door heel Europa kunt treinen. De mobiele pas werkt net iets anders dan de papieren pas. Goed om te weten:

  • Om te kunnen reizen heb je de Interrail app nodig. Je hebt een telefoon nodig met Android 6 of hoger of een iPhone 5 met iOS 10 of hoger.
  • Je kunt je pas niet uitprinten en maar aan één telefoon koppelen. Wel kun je op één telefoon meerdere passen laden. Bij verlies/diefstal kun je via de klantenservice je pas wel overzetten naar een andere telefoon.
  • Je moet ook nu een reisschema bijhouden. Dit kan gemakkelijk vanuit de Interrail reisplanner. Staat je trein niet in de planner? Dan kun je die handmatig toevoegen.
  • Zorg ervoor dat je telefoon altijd voldoende batterij heeft. Je kunt je telefoon in veel treinen onderweg opladen, of gebruik een powerbank.
  • Het systeem van Interrail controleert de geldigheid van je mobiele Pas om de zoveel tijd om fraude te voorkomen. Daarom moet je minimaal één keer per drie dagen online zijn én de Interrail app openen.
  • Wil je een reisdatum of de ingangsdatum van de pas wijzigen? Dat kan. Doe dit wel vóórdat de reisdatum/ingangsdatum ingaat (0:00 uur, CET).

Wat kost Interrail nu?

Dit zijn de tarieven 2e klas. De 1e klas-variant is ongeveer 33% duurder dan de 2e klas-variant.

Tip: Maak een rondreis door Zwitserland

Zwitserland is het land van de trein. Je kunt in Nederland zonder bijkomende kosten de directe trein naar Basel nemen, maar je kunt ook kiezen voor de mooie Rijnroute. In Zwitserland kun je een onvergetelijke treinreis maken via de Bernina spoorlijn (werelderfgoed), of leg de route af van de Glacier Express. Ook de GoldenPass Line is aan te raden. Na Zwitserland kun je bijvoorbeeld verder reizen naar Oostenrijk of Italië.

Dit artikel is eerder verschenen en nu aangepast naar de huidige actie. De publicatiedatum is bij het aanpassen ook aangepast. Interrail is een adverteerder van Treinreiziger.nl.

0 0 stemmen
Artikel waardering
26 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dries Molenaar
4 jaren geleden

Vreemd om zo’n kaart te promoten met een foto van totaal onverantwoord gedrag in (en buiten) de trein.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
4 jaren geleden
Antwoord aan  Dries Molenaar

Ik zal kijken of ik een andere passendere foto heb. Het is inderdaad op veel plekken niet verstandig om dit te doen.

Arnout 'ket toe da tsjappa' Zwarteakker
4 jaren geleden

wel eens op trustpilot gekeken hoe de meesten uiteindelijk over de interrailpas dachten?

David Nijenhuis
2 jaren geleden

Kijk uit met boeken van een Eurostar-toeslag bij NMBS, deze rekent namelijk € 4 toeslag (om een e-ticket) aan te maken. Jammer dat NMBS steeds maar weer rotgeintjes bedenkt om er een slaatje uit te slaan. Daarom Eurostar-toeslag beter bij InterRail zelf bestellen (2 Euro is nog altijd minder dan 4 Euro!).

dries molenaar
4 jaren geleden

Als je zulke klaagsites gaat bekijken (en ter harte zou nemen) kom je nergens en kom je om van de honger. Klagers klagen maar niet iedereen die het goed bevallen is gaat dit op zo’n site zetten.
Ik weet zelf een restaurantje in Parijs waar ik vaak genoeg geweest ben en waar het altijd top is. Vreemd genoeg gaan anderen zitten klagen over zaken als een tafel voor twee waar er twee bij zouden moeten (wat niet kan) en dat ze dan niet snel aan een viertje terecht kunnen.
Idem met nette hotels met twee sterren waar men verwacht vier sterren te treffen.
Elders heb je dat ook. Zoals wachten op een email of telefoonaanname bij bedrijven waar duizenden berichten per dag binnen komen.

Hans
4 jaren geleden

Ik dacht eraan om Interrail One Country te kopen voor Zwitserland. Echter ik maak daar ook veel gebruik van de Postbus naar plekken waar de trein niet komt. Dus in die situatie is Interrail niet voordelig en komt toch weer de Swiss Travel Pass in aanmerking (hierbij ook vaak halve prijs op kabelbanen en gratis musea) De reis van Utrecht naar Basel Bad vind je per ICE al vanaf 35 euro als je heel vroeg boekt. Dus… Helaas geen Interrail voor mij.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
4 jaren geleden
Antwoord aan  Hans

Dat hangt inderdaad erg van je reis af, en inderdaad wanneer je boekt. Als ik bijvoorbeeld zoek om op 15 juli van Rotterdam naar Basel te gaan met de directe trein vanaf Utrecht, dan kom ik nu toch op 80 euro uit. Dan ben je dus al snel 160 euro kwijt voor een retourtje en dan kan Interrail best voordelig zijn.

Hans
4 jaren geleden

Dat klopt. Daarom boek ik altijd al 6 maanden tevoren, gelijk zodra het mogelijk is. Als je iets langer wacht loopt de prijs snel op. Dat vind ik altijd wel jammer dat het zo werkt. Dat je he zover tevoren al vast moet leggen. Spontaan reizen is enorm kostbaar. Echter als ik Interrail zou gebruiken heb ik nog al die buskosten in Zwitserland – en die lopen flink op. Er zou een Interrail inclusief bus moeten bestaan….
Wat ik ook wel doe om geld te besparen is boeken vanaf het eerste Duitse station en dan met een EC- verbinding naar Zwitserland Is nog veel goedkoper als je tijdig boekt. Dan kan je soms voor 20 euro naar Basel. Ik heb Dalvrij in Nederland dus naar het eerste Duitse station maiwrlijks extra kosten als je de vertrektijd uitkient. Ook ben ik weleens van Dusseldorf naar Tirano gereisd voor 39 euro met een Sparpreis. Eigenlijk is het onvoorstelbaar. De zeer vroege boeker betaalt bijna niets, de late boeker moet soms 200 euro’s uitgeven….

Stefan van Weerden
4 jaren geleden

Afgelopen zomer mijn Ultieme Zwitserland trip gemaakt. In 15 dagen zo’n 80 treinen gepakt met mijn Interrailpas. Alleen reserveringen gemaakt voor trein NL-CH, CH-NL, CH-IT, IT-CH, Glacier Express en GoldenPassLine. Echt genoten van het prachtige treinenland wat Zwitserland is en in totaal over die 80 treinen een punctualiteit van 92% behaald. Dus ging heel vlotjes. Nog een tipje aan treinreizigers.nl(Hildebrand) als je via de treinreiswinkel boekt regelen hun gratis eventuele reserveringen als service dat je via hun je pas koopt.

Hans
4 jaren geleden
Antwoord aan  Stefan van Weerden

Zwitserland is gewoon letterlijk en figuurlijk een topland, zeker wat treinen betreft… In ieder jaargetij.

Brabo
2 jaren geleden
Antwoord aan  Hans

Zwitserland is vooral qua prijzen een topland.

David Nijenhuis
4 jaren geleden

Met de Corona (en vooral hoe het zich verder gaat ontwikkelen) is het niet verstandig om een belachelijk lage korting van 10% op het spel te zetten. Binna geen enkele annuleringsverzekering heeft epidemieën (Corona bijv.) in hun verzekering zitten. Los van het feit dat op dit moment reizen door een groot deel van Eurooa vragen om problemen is. We moetwn met z’n allen niet zo dom zijn als die brallende corosballen van Vindicat uit Groningen!

vissers
4 jaren geleden

Dan heeft dat IR toch wel een klein voordeeltje: je kan desnoods nog op de dag zelf je reisplan totaal omgooien en dus bvb afgesperde Corona-gebieden zo mijden. Maar tegenwoordig schijnt het onmogelijk voor velen te zijn om niet al maanden tevoren alles tot op de minuut te willen vastleggen, steljevoor dat die trein/dat HTL vol zit! Ach-de tijden dat je als jeugdige zo heel Europa doorkon-al was het halfliggend in het gangpad.
Specifiek IR-forum: op rail.cc/en->forum
Ook op de bekende site TA=tripadvisor wordt altijd anti-reclame tegen dit soort passes gemaakt en blijkt de ´nazorg´ tegenwpoordig uit India, flut bij boekers via de interrail.eu site.

Leo Lansbergen
3 jaren geleden

Ik heb na vele jaren en meer dan 50 interrailpassen alleen maar positieve ervaringen met interrail gehad.
Ik reserveer bijna nooit en alleen als het noodzakelijk is kort voor mijn reis.
Mijn laatste pas voor maart en april ( corona ) kreeg ik heel vlot en zonder veel moeite voor een groot gedeelte vergoed.

Baardstaart
3 jaren geleden

Wacht liever tot het aanschaffen van iets als heel het Corona gebeuren voorbij is. In ieder doorreisland geconfronteerd worden met de eigen Corona en testregels [ bijv het bezitten van max 48 uur oude test ] maakt het reizen per trein – hoe aantrekkelijk deze aanbieding ook is – onaantrekkelijk. Hoop dat we snel de weg naar het oude normaal vinden en we gewoon weer in Europa kunnen reizen.

erno-berk
3 jaren geleden
Antwoord aan  Baardstaart

Precies, je hebt het goed verwoord. Zolang Corona door Europa waait is het totaal onaantrekkelijk om niet-noodzakelijke reizen met de trein te maken. Zowel in Nederland als in het buitenland. Daarnaast maakt het urenlang dragen van een mondkapje het reizen ook niet aantrekkelijker.

Sander
2 jaren geleden
Antwoord aan  erno-berk

Vorig jaar zomer was er ook totaal geen probleem met het reizen naar Duitsland of verdere landen om ons heen. Ik ga in juli augustus gewoon naar oostenrijk hoor. Vergeet niet dat wij Nederland veelal achterlopen op de meeste landen om ons heen qua inenten. En wat betreft dat FFP2 masker… dat zal ook niet de hele zomer gelden. Ik ga er ook vanuit dat met de “green card”, het EU reispaspoort dat reizen prima kan zeker als je gevaccineerd bent. Sterker nog 7 landen hebben bij Brussel al een verzoek gedaan tot het eerder invoeren hiervan!

Besparen
3 jaren geleden

Nog een extra tip voor studenten: via indien je via de website van CJP Cashback naar de Interrail website gaat, krijg je over de actieprijs nog een cashback van 4%. Klinkt niet veel maar het loopt al snel op naar €10,- of meer

Iun je toch weer een dag een maaltijd voor kopen of een reservering mee betalen

David Nijenhuis
3 jaren geleden

De promotiekorting kan ook bij een papieren pas verkregen worden, alleen hanteren sommige landen een ander teruggave beleid. Zo bieden NSInternatoinal en SBB geen Plus-optie aan. Deze kost € 23 (ongeacht welke pas en hoeveelheid in één bestelling!). Deze optie is wel zo handig. Kun je, om wat voor reden dan ook niet weg, kun je de pas teruggeven. Heb je echter een reis- en annuleringsverzekering en je kunt door bijv. ziekte of overlijden van een familielid niet weg, ben je daarvoor al verzekerd en is de plus-optie helemaal niet nodig. Maar…. kun je niet weg door Corona, is de plus-optie weer wel handig. Je hebt in elk geval nog tot 4 januari de tijd om te kopen. Misschien is er dan al een beetje meer zicht op de verkrijgbaarheid van een vaccinatie tegen Corona.

Anoniem
3 jaren geleden

Zolang een mondkapje verplicht is, is elke euro die ik uitgeef aan zo’n moment teveel. Ik ga pas weer op reis als deze maatregelen zijn afgeschaft. Hoe graag ik er ook op uit ga. Op deze manier is de lol eraf helaas.

erno-berk
3 jaren geleden
Antwoord aan  Anoniem

Nou ja, zolang de mondkapjesplicht in geheel 2021 nog geldt (wat niet onrealistisch is), dan moet je wellicht accepteren dat je een mondkapje moet dragen in het OV en toch maar op treinreis gaan. Van te voren goede mondkapjes aanschaffen en kijken waar naar toe reizen wel mogelijk is. Afgelopen jaar ook nauwelijks op vakantie geweest, maar in 2021 wil ik toch echt op vakantie (thuisvakantie is geen vakantie in mijn ogen).

Als de mondkapjesplicht buiten de spits en in het Fernverkehr in de zomer van 2021 wordt afgeschaft door voldoende gevaccineerde mensen (wat ook niet onrealistisch is), dan zou ik gewoon even wachten tot de coronamaatregelen en de bijbehorende mondkapjesplicht wordt afgeschaft.

Brabo
2 jaren geleden
Antwoord aan  erno-berk

De mondkapjesplicht zal de allerlaatste maatregel zijn die wordt afgeschaft.

Brabo
2 jaren geleden

Voorlopig laat ik reisjes naar het buitenland liever maar even aan mij voorbijgaan.

vissers
2 jaren geleden

qua mondkap:
hou er rekening mee dat vooral in DE en mogelijk nog meer landen ook specifieke eisen aan die dingen worden gesteld; FFP= medische kwaliteit!
bvb in IT geldt een regel dat je de mondkap om de 4 uur moet verruilen voor een verse!
en zo zullen er in andere landen wel weer nog andere eisen zijn

Sander
2 jaren geleden
Antwoord aan  vissers

Het is een kwestie van tijd voor dat ook herzien wordt! Ik zou eerder je goed laten informeren wat er waar nodig is. Ik voorzie wel dat sommige deelstaten het wel verplichten en andere niet maar ja als je in een trein zit die er alleen maar doorheen rijd is de kans klein dat ze je daar toe verplichten. Maar goed laat je niet overvallen bij twijfel en check het. Maar het zal zeker allemaal wel versoepelen de komende weken.