fbpx

Invoering OV-chipkaart Zuid-Holland toch uitgesteld

28 jan 2011 12:33

(Novum) De afschaffing van de strippenkaart in Zuid-Holland wordt een maand uitgesteld. Minister van Verkeer en Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (VVD) legt zich neer bij de eis van de Kamer om eerst de frauderisico´s te onderzoeken. Eerder gaf de minister aan dat zij bleef bij de afschaffing, nadat vervoerders haar hadden gemeld dat de OV-Chipkaart gewoon kon ingevoerd worden.

In de provincie zou vanaf volgende week donderdag alleen nog met de OV-chipkaart kunnen worden gereisd. Een Kamermeerderheid stemde donderdagnacht in met een PvdA-voorstel om de afschaffing van de strippenkaart uit te stellen. De Kamer vindt het onverstandig in Zuid-Holland volledig over te gaan op de chipkaart nu deze week is gebleken dat die heel gemakkelijk te kraken is.

Kraakmethode
Schultz van Haegen (VVD) kreeg van de Kamer de opdracht binnen een maand uit te laten zoeken wat precies de gevolgen zijn van de nieuwe kraakmethode. Schultz vond eigenlijk dat de strippenkaart gewoon afgeschaft kon worden. Volgens haar wordt met strippenkaarten net zo goed gefraudeerd.