fbpx

Kantoorpersoneel Connexxion lost tekort chauffeurs op

13 aug 2015 13:04

Kantoorpersoneel en monteurs van openbaarvervoerbedrijf Breng (Connexxion) zorgen er deze vakantieweken voor dat de stadsbussen in Arnhem blijven rijden. Het bedrijf heeft alle werknemers met een groot rijbewijs opgeroepen om tijdelijk als buschauffeur aan het werk te gaan, omdat er een groot gat in de dienstregeling viel.

Volgens een woordvoerster van Connexxion, het moederbedrijf van Breng, worden er per dag 398 ritten door Arnhem gemaakt. Enkele weken geleden ontstond "op het allerlaatste moment´´ een groot tekort aan chauffeurs.

"In de regio Arnhem vallen de komende periode veel treinritten uit omdat er aan het spoor wordt gewerkt. Voor de trein vervangende bussen worden veel freelance chauffeurs ingehuurd. Veel van onze gebruikelijke uitzendkrachten hebben recent een vaste baan gekregen en dan is het ook nog eens volop vakantie. We moesten dus een noodoplossing zoeken.´´

De tijdelijke chauffeurs krijgen een opfriscursus busrijden. Bij chauffeurs die de weg in Arnhem niet goed kennen stapt een ´richtingaanwijzer´ in de bus. Breng verwacht dat de problemen voorbij zijn als de scholen weer beginnen.

(c) ANP. Foto: Breng bussen in Nijmegen