fbpx

Kinderen gaan NS en andere vervoerders adviseren

Kinderen gaan de directies van onder andere de Nederlandse Spoorwegen, Connexxion en HTM adviseren. Dat hebben de vervoerders vandaag bekend gemaakt. De 11-jarige Stijn ondertekende als eerste het officiële samenwerkingsdocument met NS president-directeur Timo Huges, waarna de hele klas een handtekening onder het samenwerkingsdocument heeft gezet.

De kinderen die NS, Connexxion en HTM gaan adviseren zitten in de Raad van Kinderen. Voor NS gaat het om 24 kinderen van groep 8A van basisschool De Paradijsvogel uit Den Haag (Ypenburg). De directie van Connexxion zal advies krijgen van een andere basisschool.  “Kinderen van nu zijn de busreizigers van de toekomst. Wij vinden het heel belangrijk om naar de jongste generatie te luisteren en hen te betrekken bij ideeën voor schoon en duurzaam vervoer”, zegt Connexxion-topman Bart Schmeink.

“Kinderen zijn de belangrijkste mensen van deze wereld en onze reizigers van nu en in de toekomst, onze stakeholders en inwoners van onze stad”, zegt HTM-directeur Jaap Bierman, die eveneens het advies van de kinderen wil. 

Bij NS mogen de kinderen het spoorbedrijf adviseren over manieren waarop reizigers zich meer met elkaar verbonden kunnen voelen, bij Connexxion gaan kinderen advies geven omtrent duurzaamheid.