fbpx
Foto: archief

Kleine wijzigingen in de dienstregeling

06 jan 2013 20:12

Een maand nadat de nieuwe dienstregeling is ingegaan, wordt de dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen op een paar plekken geoptimaliseerd. Dit is bijvoorbeeld rond Eindhoven en Vlissingen waar sommige treinen 1 tot 3 minuten eerder gaan vertrekken. 

Toen de nieuwe dienstregeling op 9 december in ging bleken de reizigersstromen zich op sommige plaatsen toch anders te ontwikkelen dan verwacht. Daarom worden per maandag verschillende treinen verlengd. Bijvoorbeeld rond Almere, maar ook tussen Zwolle en Groningen, en tussen Utrecht – Den Bosch en Enschede – Apeldoorn. Ook de komende periode blijft NS de reizigersaantallen actief monitoren.

Gewijzigde vertrektijden en -sporen
Daarnaast wil de NS de punctualiteit verbeteren door treinen in Eindhoven en Vlissingen enkele minuten eerder te laten vertrekken. Daardoor krijgen de treinen meer marge en moet voorkomen worden dat ze vertraging oplopen. Op een aantal andere stations krijgen treinen andere vertreksporen. Dit is onder meer het geval op de stations Apeldoorn, Weesp, Hilversum, Amsterdam en Breda.

Extra personeel
Op maandag 7 januari is op belangrijke knooppunten waar treinen iets eerder vertrekken of sporen wijzigen extra servicepersoneel aanwezig om klanten te begeleiden bij de overstap of om reisinformatie te verstrekken. Wijzigingen worden (sinds 4 januari) via de omroep in de trein, via de omroep op stations en via bijvoorbeeld de reisplanners gecommuniceerd. 

Reacties
Reizigers die op- of aanmerkingen hebben over de nieuwe dienstregeling kunnen die per e-mail sturen naar de NS-Klantenservice, of kunnen die op Twitter kwijt bij @NS_Online.