fbpx

Kleine wijzigingen NS-dienstregeling vanaf 4 februari

NS voert vanaf 4 februari een aantal kleine wijzigingen door in de dienstregeling. Deze wijzigingen vinden een aantal keer per jaar plaats en worden de zogenaamde ´wijzigingsbladen´ genoemd.

Langer doorrijden
Op een aantal trajecten gaat NS op vrijdag- en zaterdagnacht langer doorrijden. Er wordt op de volgende verbindingen een halfuur langer doorgereden: Amersfoort-Enschede en Utrecht-Den Haag. NS wil ook langer doorrijden op de IC-verbinding Utrecht-Eindhoven (los van de nachttreinen), maar dat is nog niet mogelijk door het onderhoudsrooster van ProRail.

Geen trage IC meer tussen Zwolle en Groningen
Op het spoor tussen Zwolle en Groningen werden een paar Intercity´s per dag gehinderd door een goederentrein. Daarom werd er op alle stations gestopt, in plaats van alleen maar in Assen. Dat zorgde voor een reistijdverlenging van 10 minuten.

De betreffende goederentrein heeft echter alleen maar ingepland gestaan, maar nooit gereden. Per het wijzigingsblad van 4 februari is de trein ook uit de planning op het spoor gehaald, en kan NS dus de Intercity´s volgens de normale dienstregeling laten rijden.

Werkzaamheden Amsterdam-Haarlem
Door het onderhoudsrooster van ProRail kunnen er elke week op woensdagnacht na 00:45 geen treinen rijden tussen Amsterdam Sloterdijk en Haarlem. NS zet als vervanging voor de laatste treinen bussen in.

De reisplanner is up-to-date.