fbpx
Foto: archief

Koperdief gepakt bij Den Bosch

02 sep 2011 16:55

Een koperdief is donderdagavond opgepakt bij Den Bosch, terwijl hij de tweede lading van zijn koperdiefstal kwam ophalen.

Eerder donderdag was al geconstateerd dat er koperen leidingen van het spoor ontvreemd waren. Daarop heeft de politie ter plaatse gewacht op de koperdief. Zij verwachtten dat deze de nog ter plaatse liggende leidingen op kwam halen. De totale diefstal betrof 50 meter kabel van het beveiligingssysteem, dat nog niet aangesloten was op het spoornet. Daardoor was er geen risico voor de treinenloop.

Dat gebeurde donderdagavond laat, waardoor de 36-jarige man ingerekend kon worden. De schade van de ontvreming wordt geraamd op 50.000 euro.

De laatste tijd zijn er door ProRail, het ministerie van Veiligheid en Justitie en de politie maatregelen genomen om het toenemende probleem koperdiefstal te remmen. Er is een registratie- en identificatieplicht bij de inkoop van koper, er is extra controle langs het spoor en er zijn meer hekken en camera´s geplaatst. Verder zijn ook nog duizenden brieven verstuurd naar inwoners bij het spoor van Breda naar Roosendaal, een gebied waar vaak koperdiefstal plaatsvindt.