Kruidvat treinkaartje blijft geldig t/m 30 juni 2021

UPDATE 14 maart 2021: Inmiddels is de geldigheid van de Kruidvat- en Trekpleistertreinkaartjes verlengd t/m 30 juni 2021.

De Kruidvattreinkaartjes die in februari en maart 2020 zijn verkocht zijn geldig t/m 30 juni 2021. Dat meldt NS. De goedkope treinkaartjes zouden oorspronkelijk geldig zijn tot en met 13 april 2020. Voor Trekpleistertreinkaartjes geldt precies hetzelfde.

Vanwege het coronavirus roept NS momenteel op om alleen strikt noodzakelijke reizen te maken. Veel mensen die een Kruidvattreinkaartje kopen doen dat voor een dagje uit, maar dat is nu niet de bedoeling.

Om reizigers tegemoet te komen hebben ze meer tijd gekregen. Aanvankelijk werd de actie al verlengd naar geheel 2020. Eind vorig jaar besloot NS vanwege de tweede lockdown de tickets opnieuw te verlengen, toen tot 31 maart 2021. Nu de tweede lockdown nog niet voorbij is, is de geldigheid opnieuw verlengd, dit keer tot en met 30 juni 2021.

Andere (verlopen) treinkaartjes

This post was last modified on 15 maart 2021 15:57

Bekijk reacties

 • Wel zo netjes van de NS.
  Zelf heb ik mijn weekend vrij abonnement waar ik jaren plezier van heb gehad net beindigd voor dat er een nieuwe maand in ging.

 • Kijk, goed nieuws. Misschien kunnen NS/Kruidvat het nog even via de eigen kanalen bevestigen. (Dit ondanks mijn grote vertrouwen in Treinreiziger.nl - hulde!)

 • Dat is inderdaad erg coulant van de NS. Maar geldt dit ook voor treinkaartjes van Trekpleister die in dezelfde periode zijn verkocht? Zal wel, want onderdeel van Kruidvat dacht ik, maar toch.

 • Het is een logisch besluit, want de NS hoort de dienst/zijn product te leveren als die gekocht is.Ik maakte me er echter wel zorgen over of dit ging gebeuren. Ik ben opgelucht en blij om te horen dat ik mijn kaartje toch kan verzilveren, in.

  • Het is maar net waar in deze tijd je prioriteiten liggen. Er gaan mensen dood aan corona, maar wat een enorme opluchting dat anderen in de maatschappij straks hun treinkaartjes nog kunnen verzilveren.

   • Is toch juist fijn dat mensen in deze tijd van het Coronavirus ( dat alles overschaduwt) mensen toch blij kunnen zijn met kleine dingen. Je doet net of al die mensen alleen aan zichzelf denken, terwijl iedereen dag na dag met coronanieuws geconfronteerd wordt. Om dan met kleine dingen zoals Kruidvatkaartjes bezig te zijn is ook een vorm van overleven.

   • Er gaan sinds jaar en dag mensen dood aan ernstige ziektes. Ik zou me bijna schamen om blij te zijn met prettig persoonlijk nieuws. Het moet niet mogen!

 • Helaas komt de NS het hier boven beschrevene niet na!Ik heb weken geleden een e-ticket van de Kruidvat aangemaakt voor afgelopen zaterdag. Ik heb gebeld dat ik afgelopen zaterdag niet heb kunnen reizen. Ik krijg geen tegoed, omdat de NS zegt niet na te kunnen gaan of ik echt niet gereisd heb. Dus dit: "Wie het Kruidvat treinkaartje al verzilverd heeft, maar toch niet is gaan reizen, kan via de NS Klantenservice een nieuwe voucher krijgen." wordt niet opgevolgd door de NS. Wat kan er aan dit verkeerde antwoord van de NS gedaan worden?

 • nou fantastisch KRUITVAT SUPER DANK, EEN HELE FIJNE GESTE ,IK DENK NAMENS VEEL MENSEN HARTELIJK DANK.

 • Positieve reactie van NS en dat zonder erom te hebben gevraagd!
  Hoop dat andere "leveranciers" dit goede voorbeeld gaan volgen.

  • Zonder erom te hebben gevraagd? Reken er maar op dat de hele klantenservice vastliep vanwege het voortdurende gezeik over Kruidvatkaartjes en keuzedagen. De coronacrisis is tot daar aan toe, maar 14 euro mislopen aan een treinkaartje is pas een echte ramp.

    • Laten we het proberen over en weer vriendelijk te houden. Wat mij betreft positief dat er dit keer een reeks van complimenten binnen komen.

    • Maar dan ook echt over en weer, hè,Hildebrand, ik heb je nl nog niet op deze manier op Annemiek zien reageren.

    • Daarom zeg ik expres over en weer :-) Ik vind de reactie van Annemieke ook wel erg zuur (kan ik op zijn tijd zelf ook zijn, overigens). Een zure reactie mag op zich, maar niet raar dat daar opmerkingen over worden gemaakt. Maar ging we wel net wat te ver om conclusies te trekken over haar persoonlijkheid.

   • Annemiek, ben het met je eens! Ik heb ook wat kaartjes gekocht + dat ik mijn vrij reizen van het VDU wilde gebruiken. Dus best wel wat geld waard, maar er zijn belangrijker dingen dezer dagen.

 • Supper NS. We gaan er zeker weer op uit om te genieten van heel Nederland als dat weer mag.
  Jullie krijgen van mij een dikke compliment voor deze service

 • Hardstikke super NS wij gaan er zodra het kan weer erop uit.Fijn dat jullie dit willen doen.

Share

Recent Posts

ProRail: ook dit jaar veel hinder voor treinreizigers

Nederlandse treinreizigers moeten ook dit jaar rekening houden met verstoringen op het spoor. Daarvoor waarschuwt…

4 dagen terug

NS legt zaterdagavond treinverkeer drie minuten stil na mishandeling conducteur: ‘Kan zo niet langer’

Het treinverkeer wordt komende zaterdag om 22.30 uur drie minuten stilgelegd naar aanleiding van de…

1 week terug

NS past HSL-dienstregeling aan op snelheidsbeperkingen

NS past in juni de dienstregeling aan van treinen die over de HSL rijden. Op…

1 week terug

Vakbond na aanval op rijdend personeel: “Ingrijpen of wachten op dodelijk slachtoffer”

Opnieuw hebben twee hoofdconducteurs en een machinist (MCN) te maken met een ernstig geval van…

1 week terug

Ook Brusselse Eurostar-terminal krijgt opknapbeurt

Net als in Amsterdam krijgt ook de Brusselse terminal van Eurostar de komende tijd een…

1 week terug

Dit wordt de dienstregeling van de trein naar München

De Nederlandse Spoorwegen bevestigen het alsnog. In 2025 verdwijnt de ICE naar Basel en maakt…

1 week terug