fbpx

Kwart studenten activeert OV-studentenchipkaart

08 jan 2010 12:56

(Novum) – Ruim 166 duizend studenten hebben deze week hun OV-chipkaart opgeladen. Daarmee heeft een kwart van de zeshonderdduizend studenten die recht hebben op een studenten OV-chipkaart, de pas opgeladen.

Normaal krijgen studenten ieder jaar in december een nieuwe papierenkaart voor het daarop volgend jaar. Nu is de uitrol verschoven naar januari. Ondanks driekwart van de studenten haar ov-studentenchipkaart nog niet heeft weten te activeren, loopt de uitrol volgens de vervoerders iets voor op schema. Bij een aantal van de twaalfhonderd oplaadpunten zijn nog regelmatig lange rijen zichtbaar. Vooral tussen 12.00 en 15.00 uur is het druk.

Ook de website studentenov-chipkaart.nl wordt druk bezocht. De meeste hits kreeg de site maandag te verduren, met ruim tachtigduizend bezoekers. De medewerkers van de telefonische klantenservice hebben het daarentegen iets minder druk in vergelijking met het begin van de week.

Studenten hebben tot het einde van de maand de tijd om hun studenten-ov voor dit jaar op te laden. Zij kunnen in januari nog wel reizen met een tijdelijke OV-chipkaart die zij al ontvangen hebben. De papieren ov-studentenkaart is niet meer geldig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *